28 Ekim 2009 00:00

Rektörlüğün kararına dava açtık

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınması yönündeki Rektörlük kararı yanlış, keyfi ve demokratik olmayan bir karardır.

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınması yönündeki Rektörlük kararı yanlış, keyfi ve demokratik olmayan bir karardır. Bu kararı herhangi bir fakülte taşınması olarak algılamak ya da görmek yersizdir.
Eğitim-öğretimin sürdürebilmesi için kesinlikle gerekli olan atölyeleri, stüdyoları, laboratuarları, ses yalıtımlı odaları ve buna benzer birçok ihtiyaçları Yıldız Kampüsü’nde kullanıma hazır vaziyette bırakarak; başka bir fakültenin bir köşesinde verilmiş, sadece sıralar, banklar ve tahtalardan oluşan sınıflara, Davutpaşa Yerleşkesi’ne zorla taşınmaları kabul edilemez. İki sene boyunca hiçbir bina inşaatına başlanılmayacağı, hatta bu fakülte için hiçbir ödenek ayırılmayacağı Rektör tarafından söylenmiştir.
Çağdaş sanat alanında Türkiye’de tek olan fakültenin, eğitim kalitesinin ilk aşamada imkan eksikliği; ikinci aşamada ise merkezden uzaklık ve sanat okulu olmaya elverişli olmayan kampüs şartları sebebiyle akademisyen ve öğrenci kalitesindeki düşüş sonucunda yaşanacak durum, Türkiye kültür ve sanat hayatının geleceği için büyük bir yara olacaktır.
Öğrenciler yasal haklarını aramak üzere mahkemeye başvurmuş bulunuyorlar ve Rektörlük makamına karşı 196 öğrencinin açmış olduğu dava sürmektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım
Fakültesi Öğrencileri (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Patronlardan açık ‘itiraf’

SONRAKİ HABER

Hava(n)eden bu kadar ağır, Ceylan?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...