28 Ekim 2009 00:00

‘Ya Guantanamo’yu kapatın ya da tutukluları yargılayın’

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları bağımsız raportörü Martin Scheinin, Guantanamo üssündeki hapishanede bulunan tüm tutukluların ya serbest bırakılması ya da ABD federal mahkemelerine sevk edilerek...

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları bağımsız raportörü Martin Scheinin, Guantanamo üssündeki hapishanede bulunan tüm tutukluların ya serbest bırakılması ya da ABD federal mahkemelerine sevk edilerek yargılanmaları gerektiğini söyledi.
“Terörle mücadelede insan haklarının korunmasıyla” ilgili olarak görev yapan Scheinin, BM’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Küba topraklarındaki Guantanamo üssündeki hapishanenin ABD yönetimi tarafından 22 Ocak’a kadar kapatılmasıyla ilgili bir soru üzerine, Guantanamo’nun kesinlikle kapatılması gerektiğini belirtti.
SİVİL MAHKEME ŞART
Ancak Guantanamo’nun kapatılmasının buradaki tutukluların askeri mahkemeler tarafından yargılanması yoluyla değil onların federal mahkemelere sevk edilerek sivil mahkemelerde yargılanması sonucunda yapılması gerektiğini kaydeden Scheinin, askeri mahkemelerin uluslararası insan hakları standartlarına uygun olmadığını, bu mahkemelerle ilgili olumsuz görüş taşıdığını vurguladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

TİSK: İyimser hava yok

SONRAKİ HABER

Çekin artık ellerinizi çocuklarımızdan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...