28 Ekim 2009 00:00

Filistinli tarafların görüşmeleri tıkandı

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın geçtiğimiz Cuma, Filistin’de genel seçimlerin ve başkanlık seçimlerinin 24 Ocak 2010’da planlandığı şekilde yapılacağını...

Paylaş

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın geçtiğimiz Cuma, Filistin’de genel seçimlerin ve başkanlık seçimlerinin 24 Ocak 2010’da planlandığı şekilde yapılacağını, seçim kararından geri dönüş olmayacağını açıklaması üzerine El Fetih İle Hamas arasındaki muhtemel uzlaşma çıkmaza girdi.
Hamas, Abbas’ın açıklamaları nedeniyle El Fetih ile aralarındaki uzlaşma görüşmelerinin tamamen durduğunu açıkladı.
Hamas liderlerinden Salah El Bardavil, “Abbas’ın cuma günü yaptığı konuşma birçok bağı kesmiştir. Şimdi hiçbir şekilde temas yoktur” dedi.
Bardavil, bir Hamas heyetinin El Fetih’le muhtemel bir anlaşma için Mısırlı arabulucularla görüşmek için yakında Kahire’ye gideceği yolundaki haberleri de yalanladı ve “Hamas uzlaşma istiyor, ama Abbas’ın koşullarıyla değil. Abbas, direnişi ortadan kaldırmak istiyor” diye konuştu.
‘ABBAS GÖREVDEN AYRILMAK İSTİYOR’
Bu arada İsrail’in Kanal 10 Televizyonu, Mahmud Abbas’ın görevinden ayrılmak istediğini iddia etti. Kanal, Abbas’ın ABD Başkanı Barack Obama’ya İsrail’le barış sürecinde ilerleme sağlanmadığı gerekçesiyle görevini bırakmayı düşündüğünü söylediğini öne sürdü.
Televizyonun önceki gece verdiği haberde, Abbas’ın, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu iktidardayken barış konusunda umut görmediğini belirttiği iddia edildi.
Abbas’ın ayrıca Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimleriyle ilgili olarak Beyaz Saray’a duyduğu hayal kırıklığını ifade ettiği kaydedildi. Filistin tarafı, Kudüs’te ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerindeki inşaatların tamamen dondurulmasını istemiş, barış görüşmelerinin ancak bu takdirde başlayacağını belirtmiş ve ABD yönetiminin bu konuda İsrail’e baskı yapmasını istemişti.
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Nasır Abdrabbo ile Filistin Başkanlık Müsteşarı Tayyib Abdurrahim, haberi yalanladı.
Abdrabbo, bu haberlerin hiçbir şekilde doğru olmadığını, Mahmud Abbas ile Obama’nın konuşması sırasında Abbas’ın yanında bulunduğunu ve konuşmada Abbas’ın görevini bırakmasıyla ilgili hiçbir sözcük geçmediğini belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

GDO yönetmeliğine dava açılacak

SONRAKİ HABER

Sermaye gözünü Asya Afrika’ya dikti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa