28 Ekim 2009 00:00

GDO yönetmeliğine dava açılacak

TÜKETİCİ Hakları Derneği (THD), Genetik yapısı Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) ithalatına, tüketimine izin verilmesinin ülke için yıkım...

Paylaş

TÜKETİCİ Hakları Derneği (THD), Genetik yapısı Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) ithalatına, tüketimine izin verilmesinin ülke için yıkım, tüketici ve çiftçiler için ölüm anlamına geldiğini belirterek, yönetmeliğin iptali için dava açmaya hazırlanıyor.
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar dün basın toplatısı yaparak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 26 Ekim 2009 tarihinde yürürlüğe konan “Gıda ve Yem Amaçlı yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerin İthalatı, işlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmeliği” eleştirdi.
Çakar, GDO’lu ürünlerin ithalatının ve tüketiminin serbest olmasının tüketiciler için gıda hakkının ortadan kaldırılması, ülke tarımını ve çiftçisi için de yıkım anlamına geldiğini belirtti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığına seslenen Çakar, “gıdalarımızla oynanmasına izin vermeyin, gıdalarımızı emperyalist tekellerin insafına terk etmeyin. Yönetmeliği geri çekerek, GDO’lu ürünlerin ithalatı, üretimi ve tüketimini yasaklayan bir yasal düzenlemeyi yapın” çağrısında bulundu.
Çakar, THD olarak yönetmeliğin iptal edilmesi için dava açacaklarını, GDO’lu ürünlerin yasaklanması için sonuna kadar mücadele edeceklerini aktardı. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Nükleer enerjiden bahsettik

SONRAKİ HABER

Filistinli tarafların görüşmeleri tıkandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...