28 Ekim 2009 00:00

REKTÖR SÖZÜNÜ TUTMAYINCA İŞ BIRAKMA KARARI ALINDI

İSTANBUL Üniversitesi rektörü, üniversite bünyesinde bulunan sağlık birimlerinde çalışan sağlık emekçilerine verdiği sözleri tutmayınca, çalışanlar iş bırakma kararı aldı.

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi rektörü, üniversite bünyesinde bulunan sağlık birimlerinde çalışan sağlık emekçilerine verdiği sözleri tutmayınca, çalışanlar iş bırakma kararı aldı. Rektör, birçok kez döner sermayenin adil dağıtılması için eylem yapan ve iş bırakan Çapa Tıp Fakültesi çalışanlarına taleplerini yerine getireceğine dair söz vermişti. Verilen sözlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen sorunlar çözülmeyince SES, Çapa Tıp Fakültesi’nde 4-5-6 Kasım tarihlerinde 2’şer saat iş bırakma kararı aldı.
İş bırakma kararını dün Monoblok önünde yaptıkları eylemle açıklayan SES üyeleri, sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler. SES İşyeri temsilcisi Ersoy Adıgüzel, çalışanlar arasındaki ayrıma son verilmesini istediklerini dile getirdi. Döner sermayenin adil şekilde dağıtılması için defalarca eylem yaptıklarını hatırlatan Adıgüzel, rektörlüğün, adaletsizliği gidermek yerine kendilerini oyaladığını anlattı. Adıgüzel, sorunları çözülmediği için 4-5-6 Kasım tarihlerinde 2 saat iş bırakma kararı aldıklarını dile getirdi.
SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli ise insanca yaşayacak bir ücret istediklerini ifade etti.
Sağlığı hak olmaktan çıkaran, sağlığı kâr alanı olarak gören uygulamalara karşı çıktıklarını, döner sermayenin de bu mantıkla uygulamaya konulduğunu söyleyen Beydilli, yetkililerin bu uygulamayı bile adilce yapamadığını dikkat çekti.
Talepleri karşılanmadığı için iş bırakma kararı aldıklarını anlatan Songül Beydilli, KESK ve Kamu Sen’in 25 Kasım’da yapacağı 1 günlük greve tüm sağlık çalışanlarının katılacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BES üyesi yargı emekçileri taleplerini haykırdı

SONRAKİ HABER

Genelkurmayın Albay Dursun Çiçek Çelişkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...