28 Ekim 2009 00:00

Abdullah Demirbaş’a beraat

DİYARBAKIR Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, bir konuşmasında “gerilla annesinin ve asker annelerinin gözyaşları aynıdır” dediği gerekçesiyle hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti.

Paylaş

DİYARBAKIR Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, bir konuşmasında “gerilla annesinin ve asker annelerinin gözyaşları aynıdır” dediği gerekçesiyle hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti. Diyarbakır’da, PKK’li Burhan Bahtiyar için düzenlenen anmada konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı. Karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Demirbaş katılmazken, avukatı Sertaç Eke hazır bulundu. Savcı, Demirbaş’ın “özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere minnet duyuyorum. Herkesin göz rengi ayrı olabilir, ama gerilla annesinin ve asker annelerinin gözyaşları aynıdır” sözlerini, “örgüt propagandası” yaptığını iddia etti. Savcı, Demirbaş’a 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Sanık avukatı Eke, iddia makamının mütalaasına katılmadıklarını belirtti.
Eke, savunmasında, sanık Demirbaş’ın davaya konu konuşmasının benzerinin Başbakan tarafından da yapıldığı belirterek, Demirbaş’ın beraatını istedi. Mahkeme heyeti, Demirbaş’ın beraatına karar verdi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Avrupa barış grubu çözüme katkı sunmak istiyor

SONRAKİ HABER

Bingöl’de asker arıcıyı vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...