28 Ekim 2009 00:00

Süreç yeniden başlayabilir

DTP Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, sürecin bitmediğini, Kürt sorununda kesintiye uğrayan sürecin Kasım ayında yeniden başlayabileceğini söyledi

Paylaş

DTP Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, sürecin bitmediğini, Kürt sorununda kesintiye uğrayan sürecin Kasım ayında yeniden başlayabileceğini söyledi.
DTP PM, son dönemlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve önümüzdeki dönem çalışmalarını planlamak üzere Genel Merkezi’nde Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığında toplandı. Açıklama yapan DTP Eşbaşkanı Türk, “Hükümet işin boyutunu ve kapsamını çok iyi tartışmadığı için Türkiye’deki tartışmaların etkisinde kalarak birden bire frene basma ihtiyacı duydu. Hükümetin iyi bir hazırlık içinde olmadığını gördük ve böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu. Sürecin bitmediğini ve yeniden değerlendirme yapıldığını belirten Türk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini hatırlattı. Türk, onurlu bir barış ile Kürtlerin hak ve özgürlüklerinin düşünülmesi durumunda Kürtlerin sürece katkı sunacağını yineledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Milletvekili Tuğluk’a hapis cezası

SONRAKİ HABER

Avrupa barış grubu çözüme katkı sunmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...