29 Ekim 2009 00:00

Başka Çağdaşlar öldürülmesin

ANTALYA’da “dur” ikazına uymadığı iddiasıyla polis kurşunuyla öldürülen Çağdaş Gemik ölümünün 1. yılında olayın yaşadığı Zeytinköy’de anıldı.

Paylaş

ANTALYA’da “dur” ikazına uymadığı iddiasıyla polis kurşunuyla öldürülen Çağdaş Gemik ölümünün 1. yılında olayın yaşadığı Zeytinköy’de anıldı. Ailesinin ve yakınlarının katıldığı anmaya siyasi parti ve dernekler de katıldı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı anmaya basının da ilgisi yoğundu. Muratpaşa Gebizli Sağlık Ocağı önünde toplanılarak olayın yaşandığı yere kadar sloganlarla yürüyen kitle tarafından; “Yeni Çağdaşlar öldürülmesin”, “Polis terörüne son”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldı. Zeytinköy Mahallesi’nin ara sokaklarından yürünürken halk da alkışlarıyla destek verdi. Anne Sevim Efe, Çağdaş’ın öldürüldüğü yere gidene kadar gözyaşlarına boğuldu. Gemik’in öldürüldüğü yere karanfiller ve fotoğrafı bırakıldı. Bu esnada anne Sevim Efe gözyaşları içinde Çağdaş’ın yere bırakılan fotoğrafını öperek oğluna ağıt yaktı. Çağdaş Gemik’in kızkardeşi Damla Gemik fenalaşarak baygınlık geçirdi.
Karanfillerin bırakıldığı yerde açıklamayı yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz; insan hakları hukukunun, temel hak ve özgürlüklerin bu kadar genişlediği bir çağda Türkiye’nin faili meçhullerle, yargısız infazlarla anılıyor olmasının utanç verici olduğunu söyledi. Gürgöz her türlü şiddete karşı bu ülkenin vicdanı olacaklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, “Çağdaş’ın davasını nasıl takip ettiysek, eli silaha uzanan ya da uzanmaya niyeti olanlara karşı hukukun tüm yollarını deneyeceğiz” şeklinde konuştu.
(Antalya / EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Göral, görevine iade edilsin

SONRAKİ HABER

Lisans soygunu devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...