29 Ekim 2009 00:00

Gençlik siyasetini sokakta yapıyor!

AKP’nin başlattığı “siyaset akademisini” protesto eden gençler, “Gençlik siyasetini sokakta yapıyor” şiarıyla AKP önünde eylem yapacak.

Paylaş

AKP’nin başlattığı “siyaset akademisini” protesto eden gençler, “Gençlik siyasetini sokakta yapıyor” şiarıyla AKP önünde eylem yapacak. Eylem yapacak olan gençlerden Emek Gençliği Kayseri İl Yöneticisi Doğan Özkan, AKP’nin gençliği kendisinden siyaset öğrenmeye davet etmesinin, gençlikle dalga geçmekten başka bir şey olmadığını söyleyerek, Kayseri gençliğini, pazar günü yapacakları eyleme davet etti.
Doğan Özkan, “Davos’ta ‘one minute’li şovlar yapanların, kapalı kapılar ardında nasıl siyasi anlaşmalara imza attıklarını biliyoruz. Bunlar bize, ‘Uluslararası ilişkiler, ekonomi ve demokrasi’ başlıkları altında siyaset öğretmek istiyorlar. Bu kabul edilemez” derken, AKP’nin öğretmek istediği siyasetten Türkiye gençliğine hayır gelmeyeceğini söyledi.
AKP Hükümeti’nin her konuda olduğu gibi, ülke gençliğinin barış özlemine karşı da samimiyetsizce davranıp, oyalamaktan başka bir şey yapmadığını ifade eden Özkan, “AKP işimizi, eğitimimizi ve barış umutlarımızı bir bir elimizden alıyor. Ama biliyoruz ki geniş gençlik kesimleri AKP’ye zaten itibar etmemektedir” dedi. Özkan, tüm politikalarıyla birlikte AKP’ye karşı olan gençlerin tamamını, 1 Kasım’da saat:15.30’da yapacakları eyleme katılmaya ve iş, eğitim, barış taleplerine sahip çıkmaya çağırdı. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜLER ZERE’Yİ SERBEST BIRAKIN

SONRAKİ HABER

Cezaevinde yetişkin oluyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...