29 Ekim 2009 00:00

‘412 kalktı öğrenciler yolda kaldı’

BUCA Eğitim Fakültesi, Dokuzçeşmeler Kampüsü ve Tınaztepe Kampusü arasında, ücretsiz taşıma yapan 412 numaralı otobüsün seferden kaldırılması üzerine öğrenciler eylem yaptı.

Paylaş

BUCA Eğitim Fakültesi, Dokuzçeşmeler Kampüsü ve Tınaztepe Kampusü arasında, ücretsiz taşıma yapan 412 numaralı otobüsün seferden kaldırılması üzerine öğrenciler eylem yaptı.
Kısa bir zaman önce İzmir’de ulaşıma yapılan zamların ardından, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesi, “Kişiye özel elektronik öğrenci kartı” için de 10 lira istenmesinden sonar servisin kaldırılması, öğrencileri çileden çıkartan bir gelişme oldu. Otobüsün seferden kaldırılmasına gerekçe olarak ise, Narlıdere’de bulunan DEÜ Tıp Fakültesi’nde bu şekilde ücretsiz taşıma yapılmadığı ve bunun da öğrenciler arasında eşitsizliğe yol açtığı ileri sürüldü.
DEÜ Tınaztepe kampüsü önünde toplanan 200 civarında öğrenci, “Duy bizi Aziz, bakiyemiz yetersiz”, “Bakiyeler yetersiz öğrenciler aç”, “412 kalktı öğrenciler yolda kaldı” sloganlarıyla uygulamaya tepki gösterdi. Öğrenciler buradan yemekhane önüne yürüdü ve basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Ebru Kalkan, paralı eğitim uygulamasına dikkat çekerek, “Emekçi çocukları için üniversitede okumak imkansız hale geliyor. Bugün gelinen noktada üniversite öğrencileri harçlıklarıyla geçinememektedir, okuluna ulaşamamaktadır, sağlığa uygun koşullarda barınamamaktadır; kısacası öğrenciler insanca bir yaşam sürmenin olanaklarından tamamen mahrum bırakılmıştır” dedi.
Konu ile ilgili düşüncelerini aldığımız Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Duygu Ustabaş, “Eşitsizlik dedikleri buysa tüm kampüsler arasında 412 konulsun. Bu haktır. Böyle yaptıkları için aileler, çocuklarını okutmaya korkuyorlar” dedi.
Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimi Öğrencisi Ulaş Kırmızı, 412’nin kaldırılmasıyla birçok öğrencinin mağdur olduğunu belirtirken, İstatistik öğrencisi İrem Yılmaz, eğitim-öğretimin parasız olması gerektiğini, öğrencilerin imkanlarını kısıtlamamak gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Okumak için geliyoruz ama her şeye zam koyarak okumayı daha da zorlaştırıyorlar” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Seçil Oğuz
ÖNCEKİ HABER

Keçiören’de imza kampanyası

SONRAKİ HABER

GÜLER ZERE’Yİ SERBEST BIRAKIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...