29 Ekim 2009 00:00

Okulların tatili şart değil

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, domuz gribinin ilk çıktığı zamandan bu yana hiçbir önlem alınmazken, şimdi “tedbir” diye okulların tatil edilmesini ...

Paylaş

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, domuz gribinin ilk çıktığı zamandan bu yana hiçbir önlem alınmazken, şimdi “tedbir” diye okulların tatil edilmesini eleştirerek, “Kış aylarında virüs yaygınlaştığında sokağa çıkma yasağı mı ilan edilecek” diye sordu. Kılıç, gerekli önlemlerin alınması halinde okulların tatil edilmesine gerek olmadığını ifade etti. Zübeyde Kılıç, dün sendika genel merkezinde yaptığı basın toplantısıyla, domuz gribine karşı okulların tatil edilmesini ve gelişmeleri değerlendirdi.
Telafi amaçlı yayınlanan TV ders programlarının, eğitimin kesilmesi sorununa çözüm olmadığını vurgulayan Kılıç, okula gitmeyen çocukların bu programlara yönlendirilmesinin zor olduğunu, çalışan anne-babalara dönüşümlü tam gün izin hakkı sağlanması gerektiğini söyledi.
Domuz gribinden yaşamını yitiren kişinin yetişkin olduğunu belirten Kılıç, öncelikle okullar olmak üzere, insanların toplu olarak bulunduğu her yerde önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Salgın yaygınlaşırsa sokağa çıkma yasağı mı uygulanacak” diye sordu.
‘TAŞERONLAŞTIRMA HİJYENİ YOK ETTİ’
Eğitim Sen olarak toplu iş görüşmeleri süresinde, okullarda temizlik yapmakla görevli hizmetli kadrosunda çalışanların yok denecek kadar az olduğunu vurguladıklarını belirten Kılıç, velilerin temizlik yapmak zorunda kaldığı okullar olduğunu hatırlattı. Kılıç, taşeronlaştırmanın bedelini velilerin ödediğini söyledi. Krizin getirdiği yoksulluk ve işsizlik yeterli ve sağlıklı beslenme olanaklarını iyice daralttığı için öğrencilere gıda desteği sağlanmasını isteyen Kılıç, sınıfların havalandırılabilmesi için yakacak sorunu olmaması gerektiğini vurguladı. Okullarda temizliğin her gün, dezenfekte işleminin ise her hafta sonu yapılmasının, virüsün yaygınlaşmasını önleyeceğini belirten Kılıç, bu önlemlerin alınması halinde okulların tatil edilmesine gerek kalmayacağını ifade etti. Kılıç, ilgili bakanlıkların eşgüdümlü, acil plan hazırlamasını isterken, bu sürece TTB, SES ve Eğitim Sen gibi meslek örgütleri ve sendikaların da dahil edilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AŞI SIRASI KİME GELECEK?

SONRAKİ HABER

‘GDO’lu ürünler yasaklansın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...