29 Ekim 2009 00:00

Fabrikalarına sahip çıktılar

ŞEKER-İŞ Sendikası, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ‘Özelleştirmeye hayır imza kampanyası’ başlattı.

Paylaş

ŞEKER-İŞ Sendikası, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ‘Özelleştirmeye hayır imza kampanyası’ başlattı.
Bu kapsamda Kars’ta at heykeli önünde stant açıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Şeker-İş Kars Şube Başkanı Ertan Altunoğlu, “Yurt genelinde özelleştirme sürecine giren fabrikalarımız için imza kampanyaları başlatarak vatandaşlardan destek almayı hedefliyoruz” dedi. Kampanya ile özelleştirme ve sonuçlarına ilişkin hâlâ bilgi verdiklerini dile getiren Altunoğlu şöyle devam etti: “Bizler halkımızın da fabrikalarına sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü bu bölgenin tek sanayi kuruluşu olan fabrikanın kapatılması veya satılması, bölge halkını ve özelikle çiftçileri ekonomik olarak bölgeyi büyük bir yıkıma götürecektir. Bu yanlış kararın düzeltilmesini ve özelleştirme kapsamından Kars Şeker’in çıkartılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Özelleştirme halinde 20 kadar fabrikanın kapatılacağına dikkat çeken Altunoğlu, “Bu fabrikaların çoğu doğu bölgesinde bölgesel kalkınmayı sağlama ve istihdam yaratma amacıyla kurulan fabrikalar. Özelleştirme ile pancar ve şeker üretimi ile sektörel istihdam daralacaktır. Başta pancar çiftçileri, tarım işçileri ile yöre esnafı ve halkı olmak üzere toplam 6 milyon insanımız bundan olumsuz etkilenecektir. Köyden kente göç hızlanacaktır” diye konuştu.
Altunoğlu, özelleştirme ile şekerde dışa bağımlı hale gelineceğini ifade etti. (Kars/EVRENSEL)

HALKTAN DESTEK İSTİYORLAR
ŞEKER-İş Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, blok halinde satışı yapılacak 6 fabrikadan biri olan Yozgat Şeker Fabrikası’nın özelleştirildikten sonra kapatılacağını bildirdi.
Macit, bunun önlenmesi için Sorgun’da imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Fabrikada çalışan 500 işçinin kazancını Sorgun’da harcadığını belirten Macit, özelleştirmeden, nakliyecisinden minibüsçüsüne, bakkalından manavına tüm esnafın etkileneceğini belirtti.
Şeker fabrikasının Yozgat ekonomisine geçen yıl 78 milyon lira katkı sağladığını belirten Macit, 30 Ekim 2009 tarihine kadar sürecek olan imza kampanyasına destek istedi. (YOZGAT)
Deniz Eren - İnan Ercan
ÖNCEKİ HABER

Belediye işçilerinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

GREVE DESTEK ÇAĞRISI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...