29 Ekim 2009 00:00

Belediye işçilerinin direnişi sürüyor

ESENYURT Belediyesi işçilerinin direnişi 72. günü geride bıraktı. Belediye-İş Sendikası’ndan istifa etmedikleri için işten atılan işçiler, taleplerini dile getirmek için belediye önünde eylem yaptılar.

Paylaş

ESENYURT Belediyesi işçilerinin direnişi 72. günü geride bıraktı. Belediye-İş Sendikası’ndan istifa etmedikleri için işten atılan işçiler, taleplerini dile getirmek için belediye önünde eylem yaptılar. “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı eyleme Esenyurt Belediye İşçileri İle Dayanışma Platformu üyeleri ile belediye önünde 75 gündür direnişte olan pazar esnafı da katıldı. Pazar yerlerinin kapatıldığını ve yeni kapalı yer için kendilerinden yeniden para istendiğini dile getiren pazarcılar, Pazar yerleri geri verilene kadar mücadele edeceklerini bildirdiler. Esenyurt’ta bulunan tüm pazar esnafının başına aynı şeyin geleceğine dikkat çeken pazarcılar, bölgede bulunan bütün pazarcıları birlikte mücadele etmeye çağırdılar.
İşçiler adına açıklama yapan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm de mücadelelerini kazanana kadar sürdüreceklerini dile getirdi. Esenyurt Belediye Başkanı’nın baskılarının sürdüğünü anlatan Gülüm, belediyede halen çalışan üyelerinden beşine daha uyarı verildiğini ve işten atılmakla tehdit edildiğini söyledi. Gülüm sözlerini şöyle sürdürdü: Unutulmamalı ki iktidar olmak her zaman güçlü olunduğu anlamına gelmez. Esenyurt’ta asıl güç Esenyurt halkıdır. Bugüne kadarki direnişimizde Esenyurt halkı bizi destekledi ve inanıyoruz ki önümüzdeki günlerde bu destek giderek büyüyecektir.
Dayanışmayı güçlendirmek için eylemlerini kendileri gibi sendikalaşma nedeniyle işten atılan işçilerin eylemleriyle birleştireceklerini duyuran Gülüm, 1 Kasım Pazar günü gerçekleştirecekleri dayanışma etkinliğine katılım çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

5 kuruş mesai zammı

2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’na göre memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 4.5 oranında artış görecek.
Halen 1 lira 10 kuruş olan fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2010’dan itibaren 1 lira 15 kuruş olarak ödenecek.
Harcırah Kanunu uyarınca verilecek gündelik ve tazminat tutarları da 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yüzde 4 ile yüzde 6.66 arasında zamlanacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEM

SONRAKİ HABER

Fabrikalarına sahip çıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa