29 Ekim 2009 00:00

Erdoğan: Arabulucu değilim

RESMİ ziyaret için İran’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın bölgede stratejik coğrafi konumu, ekonomik ve beşeri potansiyeli ile bölgesinde önemli bir ülke olduğunu belirtti.

Paylaş

RESMİ ziyaret için İran’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın bölgede stratejik coğrafi konumu, ekonomik ve beşeri potansiyeli ile bölgesinde önemli bir ülke olduğunu belirtti.
Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “İran, yapacakları ve yapmayacakları ile barış ve istikrarın temini ve devamı bakımından her zaman anahtar bir konuma sahip olacaktır” dedi.
‘DOST VE KARDEŞ ÜLKE’
“Üç yıl aradan sonra dost ve kardeş ülke” İran’ı tekrar ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin, İran ile ilişkilerine her alanda özel bir önem verdiğini söyledi. Erdoğan, “Dostça ilişkilerimiz içişlerine karışmama ilkeleri ve iyi komşuluk temelinde memnuniyet verici şekilde gelişmektedir. Çok taraflı ekonomik ve siyasi birçok girişimde Türkiye ve İran birlikte yer almaktadır” diye konuştu. “Türkiye ve İran, bölgenin en önemli dengeleridir ve barış için bölgede yapacakları çok şey vardır” diyen Erdoğan, iki ülkenin bölge barışı için çok büyük bir güç oluşturduklarını söyledi. İran’lı bir gazetecinin, “Türkiye’den gelme sebebinizin, İran ile ABD arasında ara buluculuk yapmak olduğuna inanılıyor. Çünkü buradan sonra ABD’ye ziyaretiniz olacak. İran-ABD ilişkileri konusunda yapılması gereken bir plan var mı?” sorusu üzerine Erdoğan, “İran’a ziyaretimiz, herhangi bir ara buluculuk düşüncesiyle değil” dedi.
Erdoğan, insani amaçlı olarak nükleer enerji kullanımına her ülkenin olduğu gibi İran’ın ve Türkiye’nin de hakkı olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Merkel ikinci kez başbakan

SONRAKİ HABER

Kabil’de BM binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa