30 Ekim 2009 00:00

Tapusu ruhsatı sizin, eviniz belediyenindir

YAPIM aşamasındayken inşaatında temelinde çalıştığınız, ruhsatını ve tapusunu almış olduğunuz ve yıllardır vergisini ödediğiniz evinizin...

Paylaş

YAPIM aşamasındayken inşaatında temelinde çalıştığınız, ruhsatını ve tapusunu almış olduğunuz ve yıllardır vergisini ödediğiniz evinizin, aslında size ait olmadığını söyleseler ne yapardınız? Elazığ’ın Pancarlık Mahallesi sakinleri, şimdilerde evlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Yıllar önce Tunceli’den Elazığ’a göç etmiş ve burada satın aldıkları tapulu arazilerin üzerine ev inşa etmiş dokuz aile, tapu, ruhsat ve diğer evrakların geçersiz olduğu belirtilerek evlerinden çıkmaya zorlanıyor.
HER TÜRLÜ RESMİ İŞLEMİ YAPTILAR
Her türlü resmi evrakı alırken hiç zorlanmadıklarını ve hiçbir yetkilinin kendilerini ev yapamayacakları konusunda uyarmadığını belirten Ali Ekber Ağtaş “Üç yüz otuz bir metre arsam vardı. Şimdi yedi yüz metre yapmışlar, metre başına da 65 lira değer koymuş. Bizi bu kış kapısında dışarı atmak istiyorlar, ihaleye sokacaklarmış; artırılacak, bilmem ne olacak... Peki vatandaşın almaya gücü yeter mi? Çoluk çoçuğum evde aç benim” diyor.
UYGUN FİYATA VERSİNLER
Evinin bulunduğu arsadan yol geçeceği için yıkılacağını söyleyen Hüseyin Ağtaş da mahkemeye başvurmuş, ancak hiçbir sonuç alamadığı gibi 1000 liralık bir ceza ödemiş ve milli emlakçılığın açtığı dava sonucu da 1000 lira daha ödemek zorunda kalmış. Hüseyin Ağtaş, “Senin evin yola düşüyor dediler ve benim de tapum ve ruhsatım var, belediyenin bana yer göstermesi lazım evimin karşılığında, onu da yapmıyorlar. Yetkililere biz bir şey diyemiyoruz, eğer Allah korkuları varsa buranın bize uygun bir fiyata satışını yapsınlar” dedi.
Nazlı Ağtaş, yirmi yıl önce Elazığ’a gelmiş, başını sokacak bir ev sahibi olmak istediği için varını yoğunu ev yapmaya harcamış ve bu yüzden çocuklarını okutamamış. Evinin inşaatında ve temelinde çalışırken ağır iş yapmaktan hastalandığını ve altı ay hastanede yatmak zorunda kaldığını söyleyen Ağtaş, “Böyle olacağını bilsem çocuklarımı okuturdum, bir evim olur, içinde rahat ederim diye düşünüyordum” diye konuştu. (Elazığ/EVRENSEL)
Melek Zeytin - Yunus İnce
ÖNCEKİ HABER

Ankaralılar domuz gribi nedeniyle tedirgin

SONRAKİ HABER

SiSTEM OLDURDU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa