30 Ekim 2009 00:00

UN İHRACATÇISINA ANTİDAMPİNG SORUŞTURMASI

Endonezya’da, buğday unu ihraç eden Türk firmalarına karşı açılan antidamping soruşturmasında, konuya açıklık getiren raporlar Endonezya Antidamping Komitesi’ne (KADI) sunuldu.

Paylaş

Endonezya’da, buğday unu ihraç eden Türk firmalarına karşı açılan antidamping soruşturmasında, konuya açıklık getiren raporlar Endonezya Antidamping Komitesi’ne (KADI) sunuldu. İstanbul Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, KADI’nın Türk firmalarının Endonezya pazarında varlığından rahatsız olan bazı çevreler ve bu çevrelerin haksız başvurularını dikkate aldığını söyledi.
Endonezya hükümeti, Endonezya’da yerleşik bazı un üreticilerinin şikayeti üzerine 17 Kasım 2008 tarihinde Türkiye’den Endonezya’ya buğday unu ihraç eden Türk firmalarına karşı bir antidamping soruşturması açtı. Soruşturma bir yıla yaklaşırken, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri soruşturmaya taraf oldu.
Birlik, soruşturmaya muhatap olan firmalar ve soruşturmanın resmi muhatabı olan Dış Ticaret Müsteşarlığı ile birlikte, Endonezya’nın damping soruşturmalarını yürüten kuruluşu Endonezya Antidamping Komitesi (KADI) ile çeşitli temaslarda bulunarak soruşturmanın durdurulmasını istiyor. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Yaşlılık aylığına yüzde 2.5 zam

SONRAKİ HABER

Tarım Bakanlığı’ndan GDO savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...