30 Ekim 2009 00:00

‘Kör olmayın da görün bizi!’

İşlerine geri dönmek için Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yapan Kent AŞ işçileri, Cumhuriyet Bayramı’nı kurdukları çadırda geçirdiler.

Paylaş

İşlerine geri dönmek için Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yapan Kent AŞ işçileri, Cumhuriyet Bayramı’nı kurdukları çadırda geçirdiler. Seslerini duyurmak için İzmir’den Ankara’ya yürüyen ve burada eylemlerini sürdüren işçiler, ailelerinden ve yakınlarından ayrı bayram kutlamanın burukluğunu yaşadıklarını söylüyorlar. CHP yönetiminin hâlâ seslerini duymamasına tepki gösteren işçiler, CHP’ye, ‘Kör olmayın da görün bizi!’ çağrısında bulundular.
İşçilerden Ercan Çelik, 29 Ekim’e işsiz olarak ve ailelerinden uzak girmenin sıkıntısını yaşadığını kaydetti. “Burada CHP’nin bizi sahiplenmemesinin duygusuzluğunu da yaşıyoruz” diyen Çelik, Anıtkabir’e gitmek istediklerini ama direniş yerini terk edemediklerini söyledi. BBP’li bir grubun saldırısına uğradıklarını da hatırlatan Çelik, “Bizim burada işçi olduğumuz, ekmeğimizin peşinde olduğumuz unutuluyor. Bir de sağlık sorunları yaşıyoruz; kimimizin ayağı ağrıyor, kimimiz grip oldu” dedi.
‘KIZIMIN YANINDA OLMAK İSTERDİM’
Bir diğer direnişçi işçi Bülent Ermeş ise CHP’nin 29 Ekim’in önemini bildiğini, ancak işçilerin çocuklarını okula gidemeyecek duruma getirenin de CHP olduğunu söyledi. CHP’nin kendisiyle çelişen bir parti haline geldiğini söyleyen Ermeş, “CHP her zaman Cumhuriyeti, laikliği savunur; peki yoksulluğun yaratacağı sorunları bilmiyor mu” diye sordu. CHP lideri Deniz Baykal’a da seslenen Ermeş, “Artık yeter, kör olmayın da görün bizi!” diye konuştu. Kemal Demirtaş da Cumhuriyet Bayramı’nı buruk kutladıklarını vurguladı. “Az önce eşim aradı, kızım törende şiir okumuş, ben de duygulandım baba olarak. Ben de töreni izlemek; kızımın sevincini, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşamak isterdim ama buradayım” diyen Demirtaş, kendilerini işten atan CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a tepki gösterdi.
(Ankara/EVRENSEL)
Şiar Can Şener/Cemil Oğuz
ÖNCEKİ HABER

Avrupalı sendikacılardan direnişçilere ziyaret

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...