30 Ekim 2009 00:00

Ordu Yağ Sanayisi’nin satışına tepki

FİSKOBİRLİK yönetiminin, borçlarını gerekçe göstererek Ordu Yağ Sanayisi’ni kapatmaya kalkmasına, işçiler büyük tepki gösterdiler.

Paylaş

FİSKOBİRLİK yönetiminin, borçlarını gerekçe göstererek Ordu Yağ Sanayisi’ni kapatmaya kalkmasına, işçiler büyük tepki gösterdiler. Olağanüstü genel kurul kararı alarak fabrikayı satmayı planlayan FİSKOBİRLİK’e tepki gösteren sendikacılar ve işçiler, satışı engelleyeceklerini söylediler. Fabrika önünde yapılan eyleme, Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Sağra ve Yağ Sanayii işçileri, Türk-İş üyesi işçiler, Tüm Köy-Sen, Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği ve Emek Partisi yöneticileri ve üyeleri de destek verdi.
Eylemde konuşan Türkel, fabrikanın kapatılmasına karşı olduklarını ifade etti. Fabrikanın fındık üreticilerinin bir değeri olduğunu söyleyen Türkel, “Bu bacanın tütmesini kimse engelleyemez. Fındık üreticilerinin ürününü değerlendiren bu fabrika önemlidir. Bu fabrikada fındık üreticilerinin emeği ve parası bulunuyor. Ordunun tüten bacasının satışına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Fındık üreticilerinin üretiminin değerlendirildiği fabrikanın Ordu için önemli olduğuna dikkat çeken Türkel, satışı engellemek için herkese görev düştüğünü dile getirdi. Eylem, “Soyaya uzanan eller kırılır” sloganlarıyla sona erdi.
(Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçilerin grev çadırına polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

SİNOP’TA KESK YÖNETİCİLERİ YARGILANIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...