30 Ekim 2009 00:00

Başbuğ ve Çiçek’e suç duyurusu

AVUKAT Mahmut Alınak, Albay Dursun Çiçek’in ‘Darbeye teşebbüs etmek’, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ise ‘İllegal silahlı örgüte yardım ve yataklık etmek’ suçlamalarıyla tutuklanmaları için suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

AVUKAT Mahmut Alınak, Albay Dursun Çiçek’in ‘Darbeye teşebbüs etmek’, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ise ‘İllegal silahlı örgüte yardım ve yataklık etmek’ suçlamalarıyla tutuklanmaları için suç duyurusunda bulundu.
Kamuoyunda günlerdir tartışılan ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ başlıklı belgelere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilmek üzere Kars Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu dilekçesini veren Alınak, Albay Dursun Çiçek ve Org. İlker Başbuğ’un yargılanmasını istedi.
Alınak, verdiği suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu dokümanlardan anlaşılacağı üzere TSK’nın içinde darbe hazırlığı yapıldığını belirtti. TSK’nin darbe yapma ve hükümetleri devirme diye herhangi bir görevinin olamayacağını söyleyen Alınak, “Ancak ne var ki komuta kademesi kendisini ülkenin tek sahibi olarak görmekte ve bu nedenle de işine gelmeyen hükümetleri devirmeyi bir vatan görevi olarak kabul etmektedir. Aradan geçen uzun yıllara rağmen varlığını hala tüm şiddeti ile hissettiğimiz 12 Eylül darbesi, bu ruh halinin ve bu yasa dışı girişimin tipik bir örneğidir” dedi.
‘KANUN BAŞBUĞ İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI’
Dilekçede, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bilgisi dahilinde çalışmanın gerçekleştirildiğini belirten Alınak, şunları kaydetti, “Başbuğ yaptığı basın toplantısında, dünyanın gözünün içine baka baka, ‘Bu bir kağıt parçasıdır’ diyerek bu silahlı örgütü korumuş ve böylece yardım ve yataklık yapmıştır. Ama madem ki bir anayasa var ve anayasaya göre herkes kanun önünde eşittir, o zaman Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Dursun Çiçek ve bu cuntada adları geçen tüm kişilerin derhal tutuklanmaları gerekmektedir” dedi. Başbuğ’un tutuklanmasının ne kadar zor, hatta imkansız bir iş olduğunun bilincinde olduğuna işaret eden Alınak, “Ancak herkes için geçerli olduğu söylenen kanunlar İlker Başbuğ ve öteki güç sahipleri için de geçerli olmalıdır. Eğer böyle değilse bunun da tarihe geçmesi gerekmektedir” dedi. (KARS)
ÖNCEKİ HABER

Sen misin İstiklal Marşı’nı duymayan!

SONRAKİ HABER

Lice’nin acıları bir köylünün 60 yıllık günlüğünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...