14 Mart 2011 08:06

Almanya, nükleer santralleri kapatabilir

Almanya, güvenlik nedeniyle ülkedeki nükleer santrallerin öngörülenden daha önce kapatılması konusu üzerinde düşünmeye başladı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle, bir an önce nükleer santrallerin kapatılması ve yenilenebilir enerjiye yönelinmesi yö

Almanya, nükleer santralleri kapatabilir
Paylaş

“Yeni bir risk analizine de ihtiyacımız var” diyen Westerwelle, bunun için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulmasından yana olduğunu söyledi. Westerwelle, “güvenliğin ekonomik çıkarlardan önce geldiğini” belirtti.

Westerwelle, ülkedeki nükleer santrallerin soğutma sistemlerinin birden fazla güvenlik ağına sahip olmadığının tespit edilmesi halinde, bu tesislerin, durum tam olarak netleşinceye kadar, kapatılması gerektiğini bildirdi. Brüderle de hızla yenilenebilir enerji kaynakları konusunun ele alınması gerektiğini belirtti.

Nükleer santrallerin kapatılma süresinin uzatılmasını öngören bir karar alan Alman hükümeti, muhalefetin sert eleştirilerine maruz kalıyor. Önceki gün 50 bin kişi, ülkedeki nükleer santrallerin kapatılması için yürüyüş düzenlemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Japonya’da ikinci nükleer patlama

SONRAKİ HABER

Çocuklarla oyun kadınlarla söyleşi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...