30 Ekim 2009 00:00

Irak işgali uzatılabilir

BAĞDAT yönetimi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta pazar günü düzenlenen ve 153 kişinin ölümüne 500 kadar kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırılarının ardından ABD’den daha fazla katkı istedi.

Paylaş

BAĞDAT yönetimi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta pazar günü düzenlenen ve 153 kişinin ölümüne 500 kadar kişinin yaralanmasına neden olan intihar saldırılarının ardından ABD’den daha fazla katkı istedi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, BBC’ye yaptığı açıklamada, son iki yılın en kanlı saldırısının Irak güvenlik güçlerine olan güveni sarstığını söyledi, ABD güçlerinden daha fazla müdahil olmalarını talep etti. “ABD’liler artık bu konu bizi ilgilendirmiyor deyip sırtlarını dönemezler” diyen Zebari, aksi takdirde ABD’nin de Irak’tan çekilme takvimini gözden geçirmek zorunda kalabileceğini belirtti. Zebari, ocak ayında yapılacak seçimlerin ertelenmesi durumunda, ‘ABD’nin katkısının’ daha da hayati hale geleceğini belirtti. ABD ordusunun Irak’ı 2011 yılı sonunda tamamen terk etmiş olması gerekiyor.
Zebari BM’ye de seslenerek, Irak’ın istikrarını olumsuz etkileyen dış müdahalelerin de incelenmesi çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Şimdiye kadar niye beklediniz!

SONRAKİ HABER

Cenazelerdeki sansür kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...