30 Ekim 2009 00:00

DİĞER YENİLER

Bir Şafak Sezer komedisi. Birbirine kenetlenmiş yedi kişi varmış, bir günde başlarına neler gelirmiş.

Paylaş

KOLPAÇİNO
Bir Şafak Sezer komedisi. Birbirine kenetlenmiş yedi kişi varmış, bir günde başlarına neler gelirmiş. “Para darphanede basılır, imzası atılır, banknot yapılır, deste deste akar gider. Milyonlarca temiz, milyonlarca pis el değer. Anlatılmaz bir sevgisi, anlatılmaz bir acısı vardır. Dünyada para için istenilecek en güzel dilek pis tarafını tutmamaktır, eğer tutarsan.” Şafak Sezer’e Aydemir Akbaş, Hakan Ural ve Ali Sürmeli eşlik ediyor.
Yönetmen: Atıl İnaç

KORKU
Haftanın yabancı korku filmi, küçük bütçeli bir gençlik filmi. Aç üniversite öğrencilerinin, insanların korkuları üzerine yaptıkları araştırmayı anlatan psikolojik gerilim hikayesi. Stephen, yeni tanıştığı evinin alt katında tek başına yaşayan Quaid’in teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Üç kişi, insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Jackson Rathbone, Shaun Evans, Hanne Steen rol alıyor.
“Dread”, Yönetmen: Anthony DiBlasi

KONAK

Haftanın diğer yerli filmi, bir gençlik komedisi. Safranbolu’da bir konakta hafta sonunu geçirmeyi planlayan altı genç, tabii ki beklemedikleri olaylarla karşılaşacaklardır... Kesmeli biçmeli gençlik gerilim filmleri ile Nuri Alço konsepti, yani Yeşilçam anlayışına göre bir gencin başına gelebilecek en kötü şey olan içkisine ilaç katılması motifi birleştirilmiş. Boş bir konakta, bir grup zengin çocuğu kalmaya başlayınca, aralarında bir sürü eski mesele olduğu ortaya çıkar.
Hem de öyle böyle değil; arkadaşım dediği insanların mücevherlerini çalmak gibi, tecavüz etmek, tecavüzü gördüğü halde susmak gibi... Bir yandan birbirleriyle hesaplaşırken, bir yandan maskeli birinin saldırılarına uğrayıp birbirlerinden kuşkulanıyorlar. Ama kurgunun ve oyunculuğun düzeyi çok zayıf olduğundan, hiç germiyor, korkutmuyor; kusura bakmasınlar. O manyakça kurulan arkadaşlıklar bir yana, saatlerce kan kaybeden insanın ölmemesi gibi şeyler, inandırıcılığı hepten zorluyor. Oyuncular, dizilerden tanınan yüzler, Almeda Abazi, Kerem Fırtına, Paşhan Yılmazel.
Yönetmen: Cem Akyoldaş
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da Brecht ‘ekho’su

SONRAKİ HABER

28. İSTANBUL KİTAP FUARI EVRENSEL BASIM YAYIN ETKİNLİKLERİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...