30 Ekim 2009 00:00

Ankara’da Brecht ‘ekho’su

SEMA çok fazla bilinmeyen Brecht şarkılarından bir seçki sunuyor. Alışıldık türden bir konser yerine, kendi Brecht yorumunu özel bir sahne tasarımı ile birleştiriyor ve çok sayıda sanatsal figür aracılığıyla izleyicilerle iletişim kuruyor.

Paylaş

SEMA çok fazla bilinmeyen Brecht şarkılarından bir seçki sunuyor. Alışıldık türden bir konser yerine, kendi Brecht yorumunu özel bir sahne tasarımı ile birleştiriyor ve çok sayıda sanatsal figür aracılığıyla izleyicilerle iletişim kuruyor. Brecht’in “ekho”su konseri 9 Kasım’da Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde. Sahne tasarımı Akın Nalça, figürler Erkal Yavi tarafından geliştirildi. Sahne üzerinde alüminyum profillerden oluşan bir çadır bulunuyor. Sema bu çadırın içinde hareket ederken bir yandan sanatsal figürleri de kullanarak bir modern masalı Türkçe anlatıyor. Her hikaye ve her figürle ilişkili bir şarkısı var. Bu şarkıları piyano ve çello eşliğinde Almanca veya Türkçe söylüyor. Programda toplam 14 şarkı ve onları görsel olarak temsil eden ve performans süresince sahne arkasındaki perdeye yansıtılan 14 figür yer alıyor. Sema’ya Evrim Demirel (piyano) ve Çağlayan Çetin (çello) eşlik ediyor.
Sema Ankara’da doğdu. Müzik kariyerine 1981’de Berlin’de başladı. Klasik Türk müziğinden yola çıkarak caz, Brecht lied’leri, Yiddiş getto şarkıları, deneysel müzik söyledi. Tüm bunların üzerinden kendi müzikal yorumunu geliştirdi. Çok sayıdaki projesi arasında “Efsane Hanımlar – İstanbul 1890-1940” ve Mustafa Avkıran - Övül Avkıran yönetmenliğinde gerçekleştirilen “Ashura” yer alıyor. Aralarında Sema&Taksim, EKHO I (2006) ve EKHO II – Efsane Hanımlar “Legendary Ladies”in (2009) yer aldığı çok sayıda CD’si var. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Serdar Turgut’un özrü kabahatinden beter

SONRAKİ HABER

DİĞER YENİLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...