31 Ekim 2009 00:00

Basınçlı sulama sistemine destek

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı, toplu basınçlı sulama sistemi yatırımlarına destek verecek.

Paylaş

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı, toplu basınçlı sulama sistemi yatırımlarına destek verecek. 81 il proje başvurusunda bulunabilecek, İki yatırım içinde proje tutarı 500 bin TL’yi geçemeyecek. Ayrıca, desteklenen projeler için teminat istenecek.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre program tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ile ekonomik yatırımlar ve toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları kapsayacak.
DESTEK ORANLARI
Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 100 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin Türk Lirası’nı geçemeyecek. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Proje bütçesi KDV hariç hazırlanacak. Proje toplam tutarının, gerçek kişi başvuru tekliflerinde 100 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin Türk Lirasını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekecek. Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince, Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak kabul edilen mevcut sulama tesislerinin toplu basınçlı sulama sistemi tesisine dönüştürülmesine yönelik yatırım proje tekliflerinde, hibeye esas proje tutarı 500 bin Türk Lirası’nı geçemeyecek. Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince hazırlanan projelere hibeye esas proje tutarının yüzde 75’ine hibe yoluyla destek verilecek. Başvuru sahipleri, hibeye esas proje tutarının yüzde 25’i oranındaki katkı payının finansmanını temin etmekle yükümlü ve sorumlu olacak.
Proje toplam tutarının, 500 bin Türk Lirası’nı aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

BİNLERCE ŞİŞE KAÇAK RAKI

SONRAKİ HABER

İlaçta ‘makbuz’ gerilimi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...