31 Ekim 2009 00:00

KESK’ten KEY için suç duyurusu

KESK, hak sahiplerine eksik ödeme yapılması ve ödeme yapılmayan hak sahiplerinin listesinin hâlâ açıklanmamış olmasına karşı, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na, Bakanlar Kurulu hakkında, “görevi kötüye kullanmak”tan suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

KESK, hak sahiplerine eksik ödeme yapılması ve ödeme yapılmayan hak sahiplerinin listesinin hâlâ açıklanmamış olmasına karşı, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na, Bakanlar Kurulu hakkında, “görevi kötüye kullanmak”tan suç duyurusunda bulundu.
KESK’in çağrısı ile Ankara Adliyesi önünde toplanan KESK ve bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, “KEY hakkımız hemen ödensin”, “KEY hakkımız engellenemez” sloganlarıyla, KEY hesaplarının hemen ödenmesini istediler.
Burada konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, 1987 yılından beri emekçilere sorulmadan maaşlardan kesilen Konut Edindirme Yardımı (KEY) uygulamasının son bulmasının ardından, geri ödemlerde hala anlaşmazlık olduğunu söyledi.
2007 yılında geri ödenilmesi kararı alıp, ödemesine de başlayan KEY’lerde, ödemesini hiç almayan veya yanlış belirlemeden dolayı eksik alan emekçi sayısının bir buçuk milyona vardığına dikkat çeken Evren, KEY alacağı olanların bugüne kadar açıklanmamasını eleştirdi.
“KEY hesaplarında biriken paralarımıza tümüyle el koyamayacağını anlayan Hükümet, şimdi de hak sahiplerinin alacaklarını en az düzeyde vermenin çabasını sürdürmektedir” diyen Evren, birbuçuk milyona yakın emekçinin itirazının sümen altı edildiğini söyledi.
Yıllara yayılan planlama ve ödemelerde son tarih olarak Haziran 2009’un belirlendiğini, ancak yüz binlerce kişiye alacaklarının ödenmediğini belirten Evren, Bakanlar Kurulu üyelerinin suç işlediğini söyledi.
Evren, hükümet üyeleri ile, bu konuda yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyerek doğrudan sorumlu olan SGK Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ve Hazine Müsteşarı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Evren alacaklarının en kısa sürede ödenmesini, ilk ödeme tarihinden itibaren gecikmeler için yasal faiz verilmesini istedi. Evren aksi halde tüm üyelerinin idare mahkemelerine suç duyurusunda bulunacakları uyarısı yaptı.
25 Kasım’da bir günlük iş bırakma eylemlerine da atıfta bulunan Evren, “Mücadeleyi büyütmekte kararlıyız. 25 Kasım’da uyarı grevi yapacağız” dedi.
Açıklamanın ardından, KESK yöneticileri ile Avukat Oya Aydın, KEY hesaplarıyla ilgili yasaların gereğini yapmayan Bakanlar Kurulu ve ilgili bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulundu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Emlak vergisi zammına tüketici tepkisi

SONRAKİ HABER

BİNLERCE ŞİŞE KAÇAK RAKI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...