31 Ekim 2009 00:00

Emlak vergisi zammına tüketici tepkisi

EMLAK vergisine esas olan “Bina metre kare inşaat maliyet bedeli” yüzde 12 ila yüzde 25 oranlarında arttırıldı.

Paylaş

EMLAK vergisine esas olan “Bina metre kare inşaat maliyet bedeli” yüzde 12 ila yüzde 25 oranlarında arttırıldı. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin yaptığı açıklamada, enflasyon yüzde 5.5 iken, yüzde 25 vergi artışı yapılmasını “soygun” olarak nitelendirdi.
Çetin, otel, fabrika gibi binalarda vergiye esas metre kare inşaat maliyet bedelinin yüzde 12, sinema, tiyatro ve konutlarda yüzde 25 arttırılmasının, hedeflenen enflasyonun yaklaşık 5 katı olduğuna dikkat çekti. Çetin, konut, sinema ve tiyatro binalarına, otel, fabrika binalarına uygulanan vergi zammının iki katının uygulanmasını eleştirerek, bunun “Hükümetin kültür ve tüketici düşmanı yüzü”nü açığa çıkardığını vurguladı.
Çetin, akaryakıttan öğrenci harçlarına, elektrikten ilaç katkı paylarına kadar pek çok şeye gelen zamları hatırlatarak, büyük şehirlerde “kelle vergisi”nin bile gündemde olduğunu ifade etti. Ücretlerin çok az, işsizliğin ise hızla arttığını vurgulayan Çetin, tüketicinin sabrının kalmadığını belirtti. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

SONRAKİ HABER

KESK’ten KEY için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...