31 Ekim 2009 00:00

Bu ne fark!

ET fiyatı Türkiye’de sürekli artarken, komşu ülkelerle aramızdaki fiyat farkı da büyüyor.

Paylaş

ET fiyatı Türkiye’de sürekli artarken, komşu ülkelerle aramızdaki fiyat farkı da büyüyor.
Edirne’de, 1 kilogram dana kıyma 20, bonfile 30, dana kuşbaşı 22, kuzu pirzola 25, kuzu parça 20-28 liradan satılırken, Edirne’ye 20 kilometre mesafedeki Bulgaristan’ın Sivilengrad kentinde, dana (Kıyma, bonfile, parça ve diğerleri) 9-12 liradan, koyun eti 6.5, kuzu eti (kemiksiz) 10, kemikli 8 liradan satışa sunuluyor.
Edirne’ye 18 kilometre mesafedeki Yunanistan’ın Orestiada kentinde ise dana eti 14-15 lira, kıyma 14, kuzu 18 liradan satılıyor.
Birbirine çok yakın olan ve aynı coğrafi koşullara sahip 3 ayrı ülkede, et fiyatlarındaki inanılmaz fark dikkati çekerken, özellikle kurban bayramında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş çok sayıdaki kişinin Bulgaristan’a giderek, yakınlarının yaşadığı Türk köylerinde kurban kesimi yaptıkları belirtiliyor.
Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, et fiyatlarındaki artışı, hayvancılık konusunda yanlış politika uygulanmasına bağladı.
Mustafa Yardımcı, et fiyatlarının komşu ülkelerle büyük fark göstermesi sonucunda kaçak et girişinin da olmasının kaçınılmaz olacağını belirterek, “Aradaki fark böyle olursa kaçak et girişini önleyemeyiz. Fiyat artışını önlemenin yolu besiciliği artırmak. Bunun için de desteği tam yapmaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tepkilere kulaklarını tıkadılar

SONRAKİ HABER

Sendikanın ‘S’si yetti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...