31 Ekim 2009 00:00

Mücadele sürüyor

SABİHA Gökçen Havaalanı işçilerinin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. Hava-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler direnişlerinin 53. gününde havaalanı önünde eylem yaptı.

Paylaş

SABİHA Gökçen Havaalanı işçilerinin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. Hava-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler direnişlerinin 53. gününde havaalanı önünde eylem yaptı. Polisin engelleme çabalarına karşın terminal kapısı önünde toplanan işçilere CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyeliri destek verdi. CHP’liler adına konuşan Av. Tuncer Özyavuz “İşten atılmaların ne akılla ne namusla ne de vicdanla kabul edilemez” dedi. Özyavuz işçilere destek sözü verdi.
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de aralarında CHP’li belediye tarafından işten atılan Kent AŞ işçilerinin de olduğu Türkiye genelinde işe geri dönmek için mücadele veren işçileri sıralayarak “Eğer CHP emekten yanaysa bu sese kulak vermelidir” dedi. “Aç insanın ekmeğiyle oynamak tehlikelidir. Buradaki mücadele hâlâ kontrol altında olan bir mücadeledir. Eğer kontrol edilemez bir aşamaya gelirse olanlardan İSG yetkilileri sorumludur” diyen Ayçin, yetkilileri masaya oturmaya çağırdı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçileri greve hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

HABER-SEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa