31 Ekim 2009 00:00

SEL YIKTI GEÇTİ

ŞANLIURFA’da önceki akşam saatlerindeki sağanak yağmurun ardından yaşanan sel, bazı köy ve beldelerde su baskınlarına yol açtı.

Paylaş

ŞANLIURFA’da önceki akşam saatlerindeki sağanak yağmurun ardından yaşanan sel, bazı köy ve beldelerde su baskınlarına yol açtı. Bozova’ya bağlı Yaylak beldesinde taşan dere onlarca ev ve aracın sular altında kalmasına neden oldu.
Yaylak beldesinde taşan dere nedeni ile 5 araç ve 40’a yakın ev sular altında kaldı.
Birçok ev yerle bir olurken ayakta kalan evlerin içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Selden tarım arazileri de nasibini aldı.
Onlarca dekarlık üzüm bağı ve fındık bahçesi sel suları nedeni ile balçığa dönüştü. Çok sayıda hayvanın telef olduğu beldede iş yerlerindeki malzemeler de kullanılmaz hale geldi.
Şanlıurfa - Adıyaman karayolunun 30. kilometresinde sel sularına kapılan 3 kamyon, 2 otomobil ile bir kamyonet yoldan çıktı. Bazıları tarlalara sürüklenen, bazıları ise çamura saplanan araçların sürücüleri sel sularına kapılmaktan son anda kurtulurken, karayolu da ulaşıma kapandı. Karayolunda da kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
HATAY’DA DERE TAŞTI
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Keli köyü yakınlarındaki Curcurum Deresi taşınca 600 dönüm arazi sular altında kaldı.
Selin beraberinde getirdiği ağaç kökleri nedeniyle tıkanan köprüler, iş makinelerinin çalışması sonucu kaldırıldı. Kısa süreli kapanan yollar da açıldı.
Keli Köyü Muhtarı Şahin Sağır, sağanak yağış ve Suriye’nin baraj kapaklarını açıp fazla suyu tahliye etmesiyle sele maruz kaldıklarını söyledi. (ŞANLIURFA-HATAY)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Yıkımlara öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...