31 Ekim 2009 00:00

Dostluğun ilk meyvesini Berlusconi yiyecek!

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi yakın dostu Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’ye yatırım yapın” çağrısını ‘kırmadı’.

Paylaş

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi yakın dostu Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’ye yatırım yapın” çağrısını ‘kırmadı’. Berlusconi, İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico’yla görüşerek Türkiye’ye gerekli alanlarda yatırım yapılması için talimat verdi.
Konsolos Rustico, araştırmalar sonucu otopark yatırımı yapılmasının uygun olduğunu söyleyince Berlusconi aralarında kendi şirketinin de bulunduğu 5 İtalyan firmasını İSPARK’la görüşmek üzere Türkiye’ye yolladı.
EVDE GÖRÜŞME
İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi ve İtalya’nın İstanbul Konsolosu Massimo Rustico arasındaki görüşme 20 Ekim’de Rustico’nun evinde gerçekleşti. Rustico, Başbakan Berlusconi’nin Türkiye’ye 100 milyon avroluk yatırım yapmak istediğini belirtti. Görüşmeler sonucunda İstanbul’da park sorununun yaşandığı noktalarda 5 bin araç kapasiteli otoparkların yapılmasına karar verildi.
İSPARK’ın talepleri İtalyan firmalara iletilecek. 2009 yılı sonuna kadar imzalar atılacak. Daha önce de İSPARK’la İtalyan yatırımcıların buluşmasında aracı rolü üstlenen Rustico, yaklaşık 1 yıl önce de İSPARK’ı ziyaret etmiş, şirketin projelerini İtalyan işadamlarına tanıtıp işadamlarını Türkiye’ye davet etmişti.
Gayrimenkul ve yatırım alanında şirketleri bulunan Berlusconi ise Başbakan Erdoğan’ın yatırım çağrısına yanıt olarak, aralarında kendine ait bir şirketin de bulunduğu 5 İtalyan firmasını görüşmeler için İstanbul’a gönderdi. İtalyan şirketleri ilk etapta Türkiye’ye 1 milyar avro yatırım yapacak. Bunun 100 milyon avrosu da otopark yatırımı olacak.
İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, “Bu şimdilik bir adım. Otopark yatırımından sonra yeraltı ve enerji konularında da yatırımlar olacak” şeklinde konuştu. 2009 yılı sonunda yapımına başlanacak projede yap-işlet-devret modeli uygulanacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Gizli etik raporu basına sızdı

SONRAKİ HABER

BEKLENEN ŞİDDET KENDİNİ GÖSTERDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...