31 Ekim 2009 00:00

Türkiye İsrail gerginliği yumuşamış görünüyor

SON günlerde gerilen Türkiye İsrail ilişkileri İsrail’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yansımadı.

Paylaş

SON günlerde gerilen Türkiye İsrail ilişkileri İsrail’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yansımadı. İsrail'deki Türkiye Büyükelçiliğinin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği resepsiyona İsrail Ticaret Bakanı Benyamin Ben-Elizer ve İsrail ordusundan yetkililer katıldı.
Ben-Elizer, resepsiyonda yaptığı açıklamada, Türkiye İsrail ilişkilerine ve ilişkilerin önemine değindi, Türkiye’den övgüyle söz etti. Bakan, “Türkiye ile stratejik bir ortaklığımız var ve devam etmesi için her türlü çabayı göstermeliyiz. Ortaklığımız, benzer demokratik değerler üzerinde temelleniyor. NATO’nun kurucu üyesi, bölgede bir süper güç ve gelecekte de Avrupa Birliği üyesi olma ihtimali olan Türkiye ile ilişkilerimiz, son derece önemli. İsrail'in Türkiye ile devam edecek ilişkilerini anlayarak ileriye doğru bakması gerekiyor” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkkol da Bal Ilan Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, “Ülkeler arasındaki ilişkiler bireyler arasındaki ilişkilerle aynı değildir. İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkinin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor”dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Gizli etik raporu basına sızdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa