01 Kasım 2009 00:00

İzmir’deki kadın örgütlerinden Serdar Turgut’a tepki

İzmir’deki kadın örgütleri, Kürtler ve şarkıcı Rojin hakkında hareket içeren yazı yazan Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut’u kınayarak, Rojin’in açtığı davanın destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirtti.

Paylaş

İzmir’deki kadın örgütleri, Kürtler ve şarkıcı Rojin hakkında hareket içeren yazı yazan Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut’u kınayarak, Rojin’in açtığı davanın destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirtti.
İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Emekçi Kadınlar Derneği, İzmir Sosyalist Feminist Kolektif, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, ÇEKEV, BEKEV, İHD, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP Kadın Koordinasyonu, DTP, SDP ve EMEP üyesi kadınlar, konuya ilişkin Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması yaptı. “Baba akım medyada cinsiyetçiliğe son”, “Başına bir iş gelirse Serdar dağlara gel dağlara!”, “Serdar akıllı ol, aklını alırım”, “Mizah değil nefret, asla gülme reddet” dövizleri taşıyan kadınlar sık sık “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına isyan, inadına özgürlük”, “Serdar elini bedenimden çek” şeklinde sloganlar attı.
LİNÇ KÜLTÜRÜ GAZETEYE TAŞINDI
Kadın örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Tuna, Kürt sorununun tartışılmaya başlandığı bu günlerde Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut’un buna tahammül edemeyerek cinsiyetçi ve ırkçı bir yazı kaleme aldığını belirterek, Turgut’un yazdığı yazı ile sokaktaki linç kültürünü gazeteye taşıdığını ifade etti. Kürt Şarkıcı Rojin’e yapılan saldırının tüm kadınlara yönelik olduğunu kaydeden Tuna, “ Kadınlar olarak barışı sağlamak için bundan sonraki süreçte de çalışmalarını sürdüreceklerini, Rojin’in açtığı davanın hem destekçisi hem de takipçisi olacaklarını ifade etti.
Açıklamanın ardından sloganlarla eylemlerini bitiren kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde “parasız eğitim ve ulaşım” için çadır kuran Dev-Lis’li öğrencileri ziyaret etti.
(İzmir/ DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yeni açılan şube kongresini yaptı

SONRAKİ HABER

Cumartesi anneleri Tüyap’taydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...