01 Kasım 2009 00:00

Başkan geliyor işçiler gözaltına

Sabiha Gökçen Havaalanı dış hatların açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sabiha Gökçen Türkiye’nin ilk kadın pilotu olarak bu ülkeye değerli katkılarda bulundu.

Paylaş

Sabiha Gökçen Havaalanı dış hatların açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sabiha Gökçen Türkiye’nin ilk kadın pilotu olarak bu ülkeye değerli katkılarda bulundu. İşte bizlerde bugün hem Sabiha Gökçen’i rahmetle anıyor, hem de onun adını taşıyan havaalanında yeni bir terminal binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2001 yılında 47 bin yolcu tarafından kullanılırken, 2009’da 6 milyon yolcuyu ağırlayacak hale geldi” diye konuşurken, havaalanın büyümesinde katkısı olan işçiler gözaltına alınıyordu.
Hava-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan işçiler dün Sabiha Gökçen Havaalanı’na sokulmadılar.
Girmeyi başaran işçiler ise adete sürek avını andıran bir takiple tek tek gözaltına alındılar.
İETT OTOBÜSÜNDEN İNDİRİLDİLER
Başbakan’ın açılışa geleceğini öğrenen işçiler, sorunları iletmek ve Anayasa’nın kendilerine tanıdığı sendika hakkına saygı gösterilmesini isteyeceklerdi. Birde Başbakan’a Türk-İş Genel Kurulu’nda sendikacılara söylediği “Gidin özel sektörde örgütlenin” sözlerini hatırlatacaklardı. Ancak işçiler hiç de beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. İETT otobüsüyle havaalanına giden işçiler giriş kapısında durdurularak otobüsten indirildiler. Bu duruma itiraz etmeleri üzerine çevik kuvvet tarafından bölgeden uzaklaştırıldılar. Bunun üzerine işçiler Başbakan’ın gelmesini otoyolda beklemeye başladılar. Polis burada da işçilere müdahale ederek gözaltına aldı. 25 işçi Kurtköy Jandarma Karakolu’na götürülerek Başbakan gidene kadar bekletildi.
Havaalanına girmeyi başarabilen 6 işçi ise yolcu bekleme salonu, terminal girişi ve havaalanının değişik yerlerinde gözaltına alındılar. Polis havaalanı içinde Başbakan gidene kadar adeta sendika üyesi işçi aradı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kamudan alacakları olanlara AHİM müjdesi

SONRAKİ HABER

Kurbanlıklar el yakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa