14 Mart 2011 07:59

Japonya’da ikinci nükleer patlama

Japonya’daki nükleer korku, yeni gelişmelerle birlikte büyümeye devam ediyor. Cumartesi günü büyük bir patlamayla sarsılan Fukushima nükleer santralinde dün sabah ikinci bir patlama daha gerçekleşti. Deprem ve tsunaminin ardından soğutma sistemleri devre dışı kalan santralin reaktörlerinin soğutulması için ça

Japonya’da ikinci nükleer patlama
Paylaş

Tokyo Elektrik Şirketi, Fukushima’da Daiichi reaktörünün 3 numaralı biriminde meydana gelen hidrojen patlamasında, 3 kişinin yaralandığını, 7 kişinin kaybolduğunu açıkladı. Üç numaralı birimde, cumartesi günü meydana 1 numaralı birimde meydana gelen patlama nedeniyle basıncın artmasıyla bir patlamaya olası gözüyle bakılıyordu. Bölgeden şu ana dek 180 binden fazla kişi tahliye edilirken, 160 kişinin de radyasyona maruz kaldığı tespit edildi.

2 BİN CESET BULUNDU

Japonya’yı geçen cuma günü vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin ardından Miyagi sahillerinde 2 bin kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi. Kyodo ajansı, Miyagi’de dün iki sahilde yaklaşık 2 bin kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.

JAPONLAR RUSYA'YA YERLEŞSİN

Bu arada, Rusya’da parlamentonun alt kanadı Duma’nın Başkan Yardımcısı olan Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, deprem riski dolayısıyla Japon halkını Sibirya’daki geniş ve boş arazilere yerleştirme teklifinde bulundu. Jirinovski, dünkü konuşmasında, cuma günü deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya sakinlerinin “hayatta kalmak istiyorlarsa bu toprakları terk etmeleri gerektiğini” söyledi. Jirinovski, “Japonya’daki son olayların ardından Japonlara Rus topraklarına nakil meselesinin istişarelerine başlanmasını teklif etmeyi öneriyoruz. Japon ulusunun yakın bir gelecekte yok olması tehdidi mevcut” ifadesini kullandı. Jirinovski, “Adaları paylaşmak söz konusu değil, bir insani felaketin engellenmesini öneriyoruz. Gitsinler o yerlere inşa etsinler, yerleşsinler, sıkılmazlar ve Rusya böylesine çalışkan bir halkı ağırlamakla kazançlı çıkar” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği’nden çağrı

SONRAKİ HABER

Almanya, nükleer santralleri kapatabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...