01 Kasım 2009 00:00

Çankaya sokakları kadınlara emanet

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, dağınık halde bulunan çöpleri özel konteynırlarla ayrıştırarak çöp sorununu çözeceklerini belirtti.

Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, dağınık halde bulunan çöpleri özel konteynırlarla ayrıştırarak çöp sorununu çözeceklerini belirtti. Özellikle gündüz saatlerinde nüfusu artan Kızılay ve Maltepe bölgelerinde çöplerin toplanmasında sorun yaşandığına dikkat çeken Tanık, belediyenin temizlik işleri kadrosuna kadın çalışan alarak temiz bir kent yaratacaklarını söyledi.
Tanık, dün düzenlediği basın toplantısında, çöpleri ayrıştırıcı yeni konteynırların kullanılmaya başlanacağını ancak, Çankayalıların da çöp konusunda duyarlı olmasını ve sorumlu davranmasını istedi.
Tanık, yemek artıkları, hastanelere ait eşyalar ve piller gibi eşyaların şehir dışına götürülmesi gerektiğini ifade etti. Belediye temizlik işleri kadrosuna 100 kadın çalışan almayı düşündüklerini dile getiren Tanık, kadın ve erkek emekçilerin birlikte çalışmasını sağlayarak eşitlikçi bir sistem yaratacaklarını belirtti. Çankaya bölgesinde “yıkanabilir sokaklar” oluşturacaklarını kaydeden Tanık, belediyede temizlik görevlisi olarak artık kadınların da çalışacağını duyurdu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Ne yapsan suç, ne yapsan kanıt!

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...