1 Kasım 2009 00:00

Cumartesi Anneleri, 240’ıncı kez adalet için seslerini yükselti. Galatasaray Meydanı’nda sağanak yağışın altında oturan kayıp yakınları, bir kez daha yetkililere çağrıda bulunarak, kayıpların bulunmasını, faillerin cezalandırılmasını istedi. Kayıp yakınları, bu hafta da 14 yıl önce Hakkari Yüksekova’da gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 3 köylünün akıbetini sordular. Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak, 27 Ekim 1995’te Binbaşı Mehmet Emin Yurdakul komutasındaki Yüksekova Tugay Komutanlığı’na bağlı askerlerin Ağaçlı köyüne yaptıkları operasyon sonucu gözaltına alınan 73 yaşındaki Şemsettin Yurtseven, 18 yaşındaki Mikdat Özeken ve 13 yaşındaki Münür Sarıtaş’ın öyküsünü anlattı. Yüzlerce köylünün önünde gözaltına alındıklarını ve bir daha haber alınamadığını belirten Ocak, ailelerin yaptığı tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını vurguladı.
(İstanbul/EVRENSEL)
10 Temmuz 2025 04:12

Evrensel'in manşeti | Dayatmaya çizik

MESS grup sözleşmesi öncesi anketlere başlayan Türk Metal, işçilere sınırlı zam seçenekleri sundu; Ford Otosan işçileri ankette şıkların üstünü çizdi: “En az yüzde 100 zam!”

Evrensel'in manşeti | Dayatmaya çizik

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

İçerik yükleniyor...

(Evrensel)
10 Temmuz 2025 08:06

Resmi Gazete’de yayımlandı: TBMM’de 8 komisyon tatilde de çalışacak

TBMM’de 8 komisyonun tatilde ve ara vermede çalışmasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: TBMM’de 8 komisyon tatilde de çalışacak

Resmi Gazete ekran görüntüsü

10 Temmuz 2025 06:52

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege Denizi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem

Fotoğraf: AA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
10 Temmuz 2025 06:47

Şile Belediyesi'ne operasyon: Başkan Kabadayı gözaltına alındı

Sabah saatlerinde Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda belediye başkanı Özgür Kabadayı ve belediyeden bazı kişiler gözaltına alındı.

Şile Belediyesi'ne operasyon: Başkan Kabadayı gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
10 Temmuz 2025 07:35

Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı

Beykoz sahillerinde dalga yüksekliği nedeniyle bugün denize girmenin yasaklandığı duyuruldu.

Beykoz sahillerinde denize girmek yasaklandı

Fotoğraf: AA/ Arşiv

İçerik yükleniyor...

(AA)

Evrensel'i Takip Et