01 Kasım 2009 00:00

Yine barış isteyenleri ‘şovla’ suçladı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün ulusa seslendi. Pek çok televizyon kanalında akşam saatlerinde yayınlanan konuşmanın önemli bir bölümünü ‘açılım’ ve dış politika oluşturdu. Açılımı Milli Birlik Projesi olarak nitelendiren başbakan, yine ‘hoş’ mesajlar verdikten sonra barış isteyenlere yüklendi.

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün ulusa seslendi. Pek çok televizyon kanalında akşam saatlerinde yayınlanan konuşmanın önemli bir bölümünü ‘açılım’ ve dış politika oluşturdu. Açılımı Milli Birlik Projesi olarak nitelendiren başbakan, yine ‘hoş’ mesajlar verdikten sonra barış isteyenlere yüklendi. Başbakan Erdoğan ekim ayı Ulusa Sesleniş konuşmasında açılıma yönelik çok sayıda mesaj verse de tıkanan sürecin önünün nasıl açılacağına ve atılacak adımlara dair açıklama yapmadı.
‘MİLLİ BİRLİK’ VURGUSU
Açılımın konusunun sadece terör olmadığını ifade eden Erdoğan, “Bu ülkede herkes, devletine inansın ve güvensin, demokrasi içinde kendini güvende hissetsin istiyoruz” dedi. Açılım süreci için ‘demokratik açılım, Kürt açılımı’ tanımları yerine Milli Birlik Projesi kavramını kullanan Erdoğan sürecin çok yönlü olduğunu ifade ederek, “Çünkü bu mesele bir millet meselesidir, bir devlet meselesidir” dedi. “Bu ülkede yaşayan herkes, temel hak ve özgürlüklerine tartışmasız biçimde sahip olsun istiyoruz” diyen Erdoğan demokrasi, özgürlük, huzur vaatlerinde bulundu.
BEDELİ NE OLURSA...
Yaşanılan ağır tecrübenin muhasebesini birlikte yapma çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, Ne olursa olsun, TBMM’de de adımımızı atacağız, söyleyecek sözü olanlar varsa onlar da orada söylesinler” dedi. Hükümet olarak adım attıklarını ve bedeli ne olursa olsun sonuna kadar gideceklerini ifade eden Başbakan “Ancak bu sürecin başarısı için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu ülkenin siyasetçileri de, aydınları da, bilim insanları da, sanatçıları da, kanaat önderleri de, sivil toplum da üstlerine düşeni yapacaklar” dedi.
Başbakan Erdoğan, açılımı kösteklemeye, ortadan kaldırmaya, hatta süreci provoke etmeye, tahrik etmeye yeltenenler olduğunu öne sürerek isim vermeden DTP’ye ve barış isteyen yüz binlerce kişiye yüklendi. Erdoğan “Maalesef yaptıklarıyla, hal ve tavırlarıyla, söyledikleriyle bu süreci baltalayanlar da var. İşi şova dökenler, bu ülkenin yıllar yılı yaşadığı acıları istismar edenler, öfkeleri, nefretleri, önyargıları kışkırtanlar da var” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Heyette uzman yok!

SONRAKİ HABER

Şov değil acı gerçek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa