01 Kasım 2009 00:00

Heyette uzman yok!

GÜLER Zere dosyasında skandalları bitmeyen Adli Tıp Kurumu (ATK), bu kez kendini savunamayacak. Çünkü Zere’yi muayene eden, “Doktor ölüm” lakaplı Nur Birgen başkanlığındaki Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu’nda, kulak-burun-boğaz uzmanı ve onkolog (kanser uzmanı) bulunmuyor.

Paylaş

GÜLER Zere dosyasında skandalları bitmeyen Adli Tıp Kurumu (ATK), bu kez kendini savunamayacak. Çünkü Zere’yi muayene eden, “Doktor ölüm” lakaplı Nur Birgen başkanlığındaki Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu’nda, kulak-burun-boğaz uzmanı ve onkolog (kanser uzmanı) bulunmuyor. Raporun geçersiz sayılıp sayılmayacağı ise merak konusu.
Muayene olmak için Adana’dan İstanbul’a 28 saat yol gelen Güler Zere’ye, 5 dakikalık bir muayenenin ardından “tahliye edilmesine gerek yok” denilmişti. Zaten “hayatını hastanenin mahkum koğuşunda sürdüremeyeceği”ne ilişkin 5 rapor bulunan Zere, Elbistan Cezaevi Savcısı’nın talebiyle ATK’ya sevk edilmişti.
İŞTE O HEYET
3. İhtisas Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Uz. Dr. Nur Birgen, Uz Dr. Şadi Çağdır, Uz. Dr. Koray Kaptanoğlu, Prof. Dr. Can Ö. Gökdoğan (Genel Cerrah), Opr. Dr. M. Oktan Aktürk (Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı) ve Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı (Nöroloji). Ağız içindeki tümörden ötürü yemek yiyemez hale gelen Güler Zere, kulak-burun-boğaz uzmanı ve onkolog bulunmayan bu kurul tarafından ölüme terk edildi.
ÜZMEZ VAKASIYLA AYNI
76 yaşındaki Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına maruz kalan 14 yaşındaki B.Ç, ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu tarafından muayene edilmişti. Kuruldan çıkan rapor ise çocuğun ruh sağlığının bozulmadığına ilişkindi. Skandal raporun ardından ortaya çıkan bir bilgi ise ‘pes’ dedirtti, kurulda çocuk psikiyatrı bulunmuyordu. Bunun üzerine mahkeme, raporu geçersiz saydı.
(İSTANBUL)

DAHA KAÇ KİŞİYİ ÖLDÜRECEKSİNİZ?
Güler Zere her geçen gün ölüme yaklaşırken, Ankara’da başlatılan 2 günlük oturma eylemiyle “Keyfiyete son verilsin, Güler Zere serbest bırakılsın” denildi
Halk Cephesi, DHF ve ESP üyeleriyle Odak dergisi okurları, dün Yüksel Caddesi’nde toplanıp, tüm hasta tutuklular için ‘özgürlük’ istedi. Güler Zere ve Kanserli Tutuklu Erol Zavar’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde, “Daha kaç kişiyi öldüreceksiniz?” diye soruldu.
Eylemde konuşan Ayşe Arapgirli, Zere’nin sağlık durumuna ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nin “artık son aşamaya gelindi” açıklaması yaptığını hatırlattı. Arapgirli, “Ölüm cezasının kalktığı bu ülkede, Adli Tıp Kurumu’nun Güler Zere hakkında ölüm cezası vermesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha göstermek için iki günlük açlık grevi yapacağız” dedi.
Açıklamanın ardından afişler, pankartlar Yüksel Caddesi’nde duvarlara asılarak, bugün akşam 18.00’e kadar devam edecek açlık grevi başlatıldı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan geliyor işçiler gözaltına

SONRAKİ HABER

Yine barış isteyenleri ‘şovla’ suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...