02 Kasım 2009 00:00

6 aylık bebek sel sularına kapıldı

YAĞIŞLI ve rüzgarlı hava etkisini dün de devam ettirdi. Yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlandan dolayı seller olurken Yalova ve Mardin’de sele kapılan 3 çocuk yaşamını yitirdi.

Paylaş

YAĞIŞLI ve rüzgarlı hava etkisini dün de devam ettirdi. Yurdun birçok bölgesinde sağanak yağışlandan dolayı seller olurken Yalova ve Mardin’de sele kapılan 3 çocuk yaşamını yitirdi. İstanbul’da da rüzgar nedeniyle deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde, bir kişinin kucağındaki 6 aylık bebeğiyle geçmekte olduğu ahşap köprü, aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Babasıyla dereye düşen bebek, sel sularına kapılarak öldü.
Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Kocadere beldesinde, 29 yaşındaki Şener Adalı, 6 aylık oğlu Mert’i de yanına alarak bir yakınlarına gitmek üzere evinden ayrıldı. Baba ve oğlunun, beldeye adını veren Kocadere üzerinden geçerken kullandığı tahta köprü, yağışın etkisiyle dere sularının yükselmesi sonucu yıkıldı.
Dereye düşen baba Şener Adalı, oğlunu azgın sulara kaptırdı. Çevredekilerden yardım isteyen baba, oğlunu sular içinde bir süre aradı, ancak bulamadı. Bölgede 2 saat boyunca arama yapan dalgıçlar, sel sularına kapılan 6 aylık Mert Adalı’nın cesedine, yıkılan köprünün 1 kilometre uzağında ulaştı.
İKİ KIZ KARDEŞ TAŞAN DEREDE BOĞULDU
Mardin’de de dere kenarına hayvanlarını otlatmaya giden 11 yaşındaki Sadiye Aslan, aşırı yağış nedeniyle derenin taşması sonucu sele kapıldı. Kardeşini kurtarmak isteyen 13 yaşındaki Mevlüde Aslan da sel sularında kayboldu. Aramalar sonucu iki kardeşin cesedine ulaşıldı.
Edinilen bilgilere göre, Sadiye Aslan ile kardeşi Mevlüde Aslan hayvanlarını otlatmak üzere Saray Mahallesi yakınlarından geçen dere kenarına götürdü. Aşırı yağış nedeniyle derenin taştı. Derenin taşması sonucu Sadiye Aslan sele kapıldı. Kardeşini kurtarmak için suyu giren Mevlüde Aslan da kayboldu. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine başlatılan arama çalışmalarında Sadiye ve Mevlüde'nin cesetlerine ulaşıldı. Cenazeler otopsi için Dargeçit Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SAKARYA’DA TAŞKINA YOL AÇTI
Sakarya’nın Sapanca ilçesi İkramiye köyünde şiddetli yağış nedeniyle derenin taşması sonucu köy yolu ulaşıma kapandı. Dere yatağı üzerindeki 3 ev boşaltıldı.Köyde bulunan 10 hanede yaşayan yaklaşık 30 kişi mahsur kaldı. Köylüler, telefonla Sakarya Valiliği Kriz Merkezi’ne ulaşarak yardım istedi. Jandarma, köy yolunda önlem alarak araçların geçişine izin vermedi. Kriz merkezi tarafından köye gönderilen bir iş makinesi, dere yatağındaki köprüyü tıkayan ağaç köklerini temizledi. Dere yatağı üzerinde bulunan 3 ev de tedbir amacıyla boşaltıldı. Öte yandan, Sakarya’da sabah 08.00 itibariyle metrekareye son 24 saatte 20 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Domuz gribi için aşılama bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

‘GDO’ların ülkeye girişine meşruluk kazandırılıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...