02 Kasım 2009 00:00

Aydınlık bir gelecek için

FETHULLAH Gülen’in şiirinin adını eğitim dizisi olarak bastırdığı kitaba veren Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi yönetimine, Bağcılar’da bulunan parti ve örgütler tepki gösterdi.

Paylaş

FETHULLAH Gülen’in şiirinin adını eğitim dizisi olarak bastırdığı kitaba veren Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi yönetimine, Bağcılar’da bulunan parti ve örgütler tepki gösterdi.
Basın açıklamasına Eğitim Sen 1 No’lu Şube, Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Pir Sultan Abdal Derneği Esenler Şubesi, Meksikalı Sanat Kültür Merkezi katıldı. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen eylemde ortak açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Derneği Esenler Şube Yöneticisi Battal Bayer, kitapçık için ne Milli Eğitim’den izin alındığını ne de eğitim-öğretimin barındırması gereken bilimsellik ilkesinin gözetildiğini söyledi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim yetkililerinin, konudan haberdar olmadıklarını söylemekle yetinmesini de eleştiren Bayer, “Okul müdürü ya da yönetimi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştır” dedi. “Paralı eğitimin neredeyse yasa haline geldiği ülkemizde, cebimizden çıkan paraların karşısında gerici eğitim alır olduk” diyen Bayer, “Eğitimde uygulanmak istenen gerici politikalara karşı aydınlık bir gelecek isteyen bu ülkenin halkı, eğitimcisi, öğrencisi, velisi olarak, eğitim görevlilerini göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Açıklamada son olarak, Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi Müdürü Muharrem Dinleyici ile görevini yerine getirmemesi nedeni ile Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

PSAKD Keçiören Şubesi açıldı

SONRAKİ HABER

MEB kimi kandırıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...