02 Kasım 2009 00:00

Üniversite mezunları kepçe operatörü kursunda

VİNÇ, kepçe, dozer, greyder gibi ağır iş makinelerini kullananların 1500 ile 5 bin TL arasında maaşla iş bulabildiğinin düşünülmesi, her meslekten insanı operatörlük kurslarına yöneltti.

Paylaş

VİNÇ, kepçe, dozer, greyder gibi ağır iş makinelerini kullananların 1500 ile 5 bin TL arasında maaşla iş bulabildiğinin düşünülmesi, her meslekten insanı operatörlük kurslarına yöneltti.
Öğretmen adaylarından makam şoförlerine kadar değişik kesimlerden insanlar, kurslara katılarak belge alıyor.
Kepçe operatörlüğü kursuna katılanlardan en dikkat çekenler ise Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yeterli puanı alamadığı için atanamayan öğretmen adayları.
Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra atanamayan Özgür Altınsoy, kepçe operatörü olmak için kursa yazıldı.
Üç yıldır atanamadığını kaydeden Altınsoy, “Yıllarca okuduk. Ancak KPSS’den yeterli puan alamadığımız için atamamız yapılamadı. Ben de kepçe operatörlüğüne müracaat ettim. Kursu tamamladım, belgemi aldım. Operatör olarak iş bulmak daha kolay. Şimdi Fransa’ya gidip bu işi yapacağım” dedi.
Operatörlük kursu yetkilisi Aydın Ayhan, Van, Kastamonu, Trabzon, Mersin, Antalya, Samsun gibi illerden çok sayıda kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi.
Kursiyerlere, teorik derslerin yanı sıra dozer, kepçe, vinç, greyder, buldozer gibi araçlarla uygulamalı eğitim de verildiğini ifade eden Ayhan, özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Özel idareleri, belediyeler gibi kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu operatörlük için belge şartı olması nedeniyle kursa taleplerin arttığını bildirdi.
Başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdiklerini anlatan Aydın Ayhan, şu bilgileri verdi: “Kursu başarıyla tamamlayanların ehliyetlerine operatörlük sınıfı da eklenebiliyor. Kurs ücreti, tercih edilen ağır vasıta iş makinesine göre 450 ile 750 TL arasında değişiyor. Resmi harçlarla birlikte bu ücret 1250 TL’yi buluyor. Ancak, bu belgeye sahip olanlar kamuya girmek istediğinde büyük avantaj elde ediyor. KPSS’den 90 alan bir kişi bu tür kurumlara atanamazken, böyle bir sertifikaya sahip aday, 60 puanla bir kamu kurumunda işe yerleşebiliyor. Geçen yıldan bugüne kadar yaklaşık 600 kişi belge aldı. Bunların önemli bir bölümünü fakülte mezunları oluşturuyor.” (Konya/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Sakarya Emniyet Müdürüne çete sorgusu

SONRAKİ HABER

Genç avukatlar Meclis önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...