02 Kasım 2009 00:00

Van’da yeniden otopsi talebi

VAN’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Kel) köyünde sağ yakalandıktan sonra öldürüldükleri iddia edilen lise öğrencisi ...

Paylaş

VAN’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Kel) köyünde sağ yakalandıktan sonra öldürüldükleri iddia edilen lise öğrencisi İbrahim Atabay ile 2 HPG’linin otopsi raporunun Çaldıran Devlet Hastanesi’nde işin ehli olmayan kişiler tarafından hazırlandığını belirten ailelerin avukatı Cemal Demir, otopsilerin yeniden yapılması için savcılığa başvurdu.
İHD heyeti olarak olay yerine gittiklerini ve görgü tanıkları ile görüştüklerini belirten Demir, tanıklarının, ‘3 kişi de silahsız yakalandıktan sonra Özel Harekat Timleri tarafından dereye götürülüp, infaz edildiler’ şeklinde beyanlarda bulunduklarını hatırlattı. İncelemelerde elde ettikleri bulguların beyanları doğruladığını dile getiren Demir, Van Adliyesi’nde kadrolu Adli Tıp uzmanı olmasına rağmen, otopsinin Çaldıran’da işin ehli olmayan doktorlarca yapıldığını söyleyerek, otopsinin yeniden yapılması için Çaldıran Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduklarını belirtti. (Van/DİHA)



ÖNCEKİ HABER

Uzunçayır Barajı’na dava

SONRAKİ HABER

Barış sevinci ülkeye yayılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...