02 Kasım 2009 00:00

Uzunçayır Barajı’na dava

DERSİM halkının yoğun tepkisine neden olan Uzunçayır Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES) için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Limak ...

Paylaş

DERSİM halkının yoğun tepkisine neden olan Uzunçayır Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES) için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Limak şirketine verilen ‘elektrik üretim lisansı’ için yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açıldı.
Dava dilekçesini Danıştay Başkanlığı’na gönderilmek üzere Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne veren Avukat Barış Yıldırım, şirkete verilen lisansın geri alınmasını ve yürütmenin durdurulmasını istedi. Dilekçede, EPDK’nın “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Kararı” veya “ÇED Gerekli Değildir Kararı” alınmadan Limak Şirketi’ne izin verildiğine dikkat çekildi. Bunun Anayasa’nın 56. maddesine, Çevre Kanunu’nun 1.,2.,3.,10. maddelerine; Elektrik Piyasası Kanunu’nun 1. ve müteakip maddelerine, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’ne aykırı olduğu belirtilen dilekçede, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, 7 Mayıs’ta İzmir-Aliağa’da elektrik enerjisi üretimi planlanan bir santral için ‘ÇED Olumlu Kararı’ veya ‘ÇED Gerekli Değildir Kararı’ alınmadan özel bir şirkete 49 yıllığına verilen lisansın yürütmesinin durdurulması da örnek olarak gösterildi.
(İstanbul/EVRENSEL)


Şerif Karataş
ÖNCEKİ HABER

18 aylık Mehmet’in katilleri bulunsun

SONRAKİ HABER

Van’da yeniden otopsi talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...