02 Kasım 2009 00:00

‘Sorumlusu biz değiliz’

HÜKÜMETİN ve kimi çevrelerin hedef haline getirmek istediği DTP, gelişen süreci değerlendirmek ve strateji belirlemek için Diyarbakır’da toplandı.

Paylaş

HÜKÜMETİN ve kimi çevrelerin hedef haline getirmek istediği DTP, gelişen süreci değerlendirmek ve strateji belirlemek için Diyarbakır’da toplandı. Toplantıda AKP’nin tutumu eleştirilirken, CHP ve MHP’nin de süreci provoke etmek istediğine dikkat çekildi.
DTP Eş Genel Başkanı Emine Ayna başkanlığında Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, DTP il başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları katıldı.
HÜKÜMET SERTLEŞİYOR
Toplantıda konuşan DTP Eş Başkanı Ayna, barış gruplarının karşılanmasında halkın gösterdiği iradenin tasfiye sürecini boşa çıkardığını belirterek, bu nedenle hükümet yetkililerinin söylemlerini sertleştirdiğini söyledi. CHP ve MHP’yi de eleştiren Ayna, süreci provoke etmek isteyenlerin olduğunu söyledi. “Şu anda Türkiye’de bir travma yaşanıyor. Ama bu travmayı yaratan Kürt halkı değildir” diyen Ayna, “Mesela biri çıkıp ‘Peki ben niye savaştım, niye gazi oldum’ diye soruyor. Bunu sorsun, zaten sorması gerekiyor. Bu sorgulamalar zamanla gerçeği açığa çıkaracaktır” diye konuştu. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Çiçek ifade vermeyecek mi?

SONRAKİ HABER

MAXMUR KAMPI’NI BOŞALTMA PLANI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...