02 Kasım 2009 00:00

MEDYATİK

‘Neyi kutluyoruz?’

Paylaş

Geçen haftanın ilk üç günü Cumhuriyet gazetesi, sürmanşetinde bu soruyla çıktı. Hatta TV’lere de reklam verip sordular: “Neyi kutluyoruz?”
Tabii hemen aklıma Cumhuriyet’in önceki reklam kampanyaları geldi. Besbelli yine böyle bir kampanya ile karşı karşıyaydık. “Tehlikenin farkında mısınız?” “Mayıs 2007’de saatler 100 yıl geriye alınacak.” “Biz susarsak... Kim konuşacak?” gibi bir şeyler bekledim. Kim bilir, yine nasıl ‘yaratıcı’ bir reklam kampanyasına maruz kalacaktık…
29 Ekim Perşembe günü bir baktım, Cumhuriyet’in ilk sayfasında bir bulmaca. Bildiğin çengel! “Resimdeki ünlü” yerine de Atatürk’ü koymuşlar. İyi mi?..
Bulmacayı çözünce, sorunun yanıtı ortaya çıkacak herhalde dedim, başladım çözmeye. Hiç de sevmem ha bulmaca çözmeyi. Neyse… Sabrettim, kutu kutu doldurdum bulmacayı. O numaralı yuvarlakların içindeki harfleri de yazdım tek tek. Anahtar cümle ne çıktı biliyor musunuz? “CUMHURİYETİNİZE SAHİP ÇIKIN”
“Ulen!” deyip, tam reklam kampanyasını yapanlara sövmeye başlayacakken bir şey fark ettim. Evet, belki slogan değişmemişti ama değişen bir şey vardı: Gazetenin fiyatı! 1 TL’den 1.5 TL’ye çıkmıştı fiyat. Sonradan çaktım tabii köfteyi. Mesaj açıktı:
‘Cumhuriyet’inize sahip çıkın! Bakın 1.5 TL oldu, alan var alamayan var, çaktırmadan araklayıverirler haaa! -Koltuğunuzun altında saklayın!-
Meğersem kazın ayağı öyle de değilmiş. 29 Ekim günü hediye olarak verilen bir CD ve Kitap Eki nedeniyle özel fiyat uygulamış gazete yönetimi. Sonra normale dönüldü.
Yine de bu çengel bulmaca meselesi, yılın acayipliği olmaya aday!..
twitter.com/mkuleli
MUSTAFA KULELİ
ÖNCEKİ HABER

ISSIZ ADAM SHOW TV 20.00

SONRAKİ HABER

DİKKAT ÇEKTİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...