03 Kasım 2009 00:00

‘BAĞIŞ’ PARALARI MÜDÜR KOLTUĞUNA

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni yerine taşınmasının ardından, binanın ihtiyaçlarının da velilerin cebinden çıkan paralarla karşılandığı iddia edildi

Paylaş

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni yerine taşınmasının ardından, binanın ihtiyaçlarının da velilerin cebinden çıkan paralarla karşılandığı iddia edildi. Yeni bina için alınacak koltukların ve havalandırma sisteminin parası yine velinin cebinden çıktı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ile okul müdürleri arasında yapıldığı iddia edilen toplantıda, yeni binanın ihtiyaçlarının, öğrencilerden toplanan paralardan ve okul aile birliklerinin hesabından karşılanması istendi. Bu amaçla Eyüp’e bağlı tüm okullardan çeşitli miktarlarda para alındı. Sadece bir bölgeye ait tutanakta, okul aile birlikleri aracılığıyla 12 okuldan toplanan 5 bin 850 TL, yetkililere teslim edildi. Bunun dışında ise Eyüp’e bağlı tüm okullardan 250 TL’den 2 bin 400 TL’ye varan miktarlarda para toplandı.
Zaten velilerden, kayıt parası ve okulun ihtiyaçları olan akıllı tahta, fotokopi, karne, temizlik gibi eğitim öğretim ihtiyaçları için para toplanıyordu. Ödeyemeyecek durumda olan öğrencilere karne dahi verilmiyordu. Okullara yeterli ödenek ayrılmaması nedeniyle tebeşir parasından başlanarak para toplanması uygulaması, şimdi sarf malzemesinin de ötesine geçerek, demirbaşlara kadar vardı.
BİR BÖLGEDEN 5 BİN 850 TL
Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eyüp Merkez İlköğretim Okulu bünyesindeki hizmet binası, yeni yapılan hükümet konağı bünyesindeki yerine taşındı. İlçe Milli Eğitim Hizmet binasının iklimlendirmesi için tutanakta, 58. Eğitim Bölgesi Eğitim Kurumlarından olan 12 okuldan çeşitli miktarlarda para toplandı. Tutanakta paranın, 58. Eğitim Bölge Koordinatörü Mehmet Bağcı’ya teslim edildiği belirtildi. 58. Eğitim Bölgesi Okulları içine giren Alibeyköy İlköğretim Okulu’ndan 250 TL, Alibeyköy Endüstri Meslek Lisesi’nden 1 bin 500 TL, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan 250 TL, Esentepe İlköğretim Okulu’ndan 250 TL, Kılıçaslan İlköğretim Okulu’ndan 100 TL, Hacıarif Bey İlköğretim Okulu’ndan 150 TL, Şehit Kubilay İlköğretim Okulu’ndan 250 TL, Refhan Tümer Lisesi’nden 250 TL, Silahtarağa İlköğretim Okulu’ndan 200 TL, Alibeyköy Lisesi’nden 2 bin 400 TL ve Güzeltepe İlköğretim Okulu’ndan 250 TL ile toplam 5 bin 850 TL para toplandı.
Konuya ilişkin görüşmek istediğimiz Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan’ın yurt dışında olduğu söylendi. Şube Müdürü Şakir Karahan ise konuya ilişkin Erdoğan ile görüşmemiz gerektiğini belirterek herhangi bir açıklamada bulunamayacağını söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)

‘PARALAR OKULLARA İADE EDİLMELİ’

HER bölgeden bu şekilde paralar toplandığını söyleyen Eğitim Sen 4 No’lu Şube Eğitim Sekreteri Günay Deniz, öğrencilerden okul masrafları ile ilgili okul aile birliklerine verilmek üzere toplanan paraların, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarılmasının hukuka uygun olmadığına dikkat çekti.
Deniz; kayıt parası, bağışlar ve eğitime katkı amacıyla toplanan paraların, o okulun eğitim öğretim ihtiyaçlarının karşılanması için harcanması gerekirken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koltuklarına, havalandırma sistemine harcanmasının, Eyüp İlçe Milli Eğitim müdürünün yeni icraatlarından biri olmadığını hatırlattı. 2008-2009 öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in, Gençlik Lisesi adı altında açmayı düşündüğü okul için de Eyüp ilçesindeki okul aile birliklerinden, okul başına 1000 TL’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmasının istendiğini belirten Deniz, aile birliklerinin de bu parayı söz konusu hesaba yatırdığını söyledi.
Okul aile birliklerinden aktarılan bu paraların usulsüz olduğunu söyleyen Deniz, toplanan paraların okullara iade edilmesi gerektiğini ifade etti. Bunların halktan kaçınılarak yapılan işlemler olduğunu söyleyen Deniz, öğrencilerden alınan katkı paylarının dahi başka amaçlarla kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.
Sevim Kahraman
ÖNCEKİ HABER

Baz istasyonu için halka rüşvet

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...