03 Kasım 2009 00:00

‘Zere ölüyor, Adalet Bakanlığı susuyor’

Kanser hastası Siyasi Tutuklu Güler Zere’nin serbest bırakılması için hafta sonu yapılan açlık grevi yapılan meşaleli yürüyüşle sona erdi.

Paylaş

Kanser hastası Siyasi Tutuklu Güler Zere’nin serbest bırakılması için hafta sonu yapılan açlık grevi yapılan meşaleli yürüyüşle sona erdi. Yürüyüşte, Zere’nin serbest bırakılmamasının hukuksuzluk anlamına geldiği belirtildi.
Kanser hastası Tutuklu Güler Zere’nin sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşirken, Adalet Bakanlığı suskunluğunu koruyor. Yaklaşık 4 aydır süren “Güler Zere’ye özgürlük” eylemleri devam ederken Adalet Bakanlığı “belge eksikliği” gibi gerekçelerle Zere’nin tahliyesine izin vermiyor.
Güler Zere ve diğer hasta tutukluların serbest bırakılması için geçtiğimiz hafta sonu yapılan açlık grevi dün Mithatpaşa Caddesi’nden Yüksel Caddesi’ne yapılan meşaleli yürüyüşle sona erdi. Ortak açıklamayı yapan Ayşe Arapgirli, Zere’nin tutukluluk halinin devam etmesinin bile bile suç işlemek olduğunu söyledi. Hukukun yok sayıldığına işaret eden Arapgirli, Zere’nin konuşamadığına, beslenemediğine, artan ağrıları nedeniyle uyuyamadığına ve görme yetisini kaybetmeye başladığına dikkat çekti. Arapgirli, “Merhamet değil adalet istiyoruz. Zaman ölüme akmasın, Güler Zere serbest bırakılsın” dedi.
Arapgirli, Güler Zere ve tüm hasta tutuklular için özgürlük istemlerini, 3 Kasım Salı günü AKP il binası, 4 Kasım Çarşamba günü de Adalet Bakanlığı önünde seslendireceklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ADLİ TIP AYAK DİREMESİN

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun CHP’li Üyesi Ahmet Ersin, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ndeki mahkum koğuşunda Güler Zere’yi ziyaret etti. Ersin, önce hastane önünde eylem yapanlarla da görüştü. Burada Zere’nin babası ile görüşüp ‘Geçmiş olsun’ diyen Ersin, daha sonra hastanenin mahkum koğuşunda kalan Zere’yi ziyaret etti. Ziyarette gördüklerini rapor halinde Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na götüreceğini dile getiren Ersin, Adli Tıp Kurumu’nun Zere’yle ilgili raporu aylardır hazırlamamasına d atepki gösterdi. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları savunucusuna dava üstüne dava

SONRAKİ HABER

Zonguldak’ta kömür kuyruğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa