03 Kasım 2009 00:00

Yağışların faturası ağır oldu

TÜRKİYE’nin büyük bölümünü etkisi altına alan kötü hava şartları, Yalova, Mardin ve Siirt’te 6 kişinin ölümüne yol açtı.

Paylaş

TÜRKİYE’nin büyük bölümünü etkisi altına alan kötü hava şartları, Yalova, Mardin ve Siirt’te 6 kişinin ölümüne yol açtı. Ordu’da ise dereye düşen bir kişi kayıp
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere beldesinde, önceki gün sel suları bir köprünün ayaklarını yıktı. Bu sırada köprü üzerinde bulunan Şener Adalı ve kucağındaki 6 aylık oğlu Mert sulara kapıldı. Mert’in cesedi, yıkılan köprünün bir kilometre uzağında bulundu.
MARDİN’DE 4 ÖLÜM
Mardin ve çevresinde etkili olan sağanak yağışların oluşturduğu sel ve yıldırım düşmesi sonucu da üçü çocuk dört kişi yaşamını yitirdi. Dargeçit ilçesinde hayvan otlatan Mevlüde Aslan (13) ile kardeşi Sadiye Aslan (11), taşan derede sele kapılarak yaşamını yitirdi. Derik ilçesinin Çataltepe köyünde de 3 yaşındaki N. Nezir Aksak, yağış nedeniyle taşan dereye düşerek boğuldu. Ömerli’ye bağlı İkipınar köyünde de Geçici Köy Korucusu Mehmet Demircan yıldırım isabet etmesi sonucu öldü.
SİİRT’TE SELE KAPILAN ÖĞRETMEN ÖLDÜ
SİİRT’in Eruh ilçesi Kekliktepe köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Arif Yaşar, sel sularına kapılarak öldü. Eruh İlçesi Kekliktepe köyünde görev yapan 20 yaşındaki sözleşmeli Öğretmen Arif Yaşar, akşam saatlerinde okul çıkışında Eruh ilçesine dönerken, aniden bastıran sel sularına kapıldı. Arif Yaşar’ın cesedi Kekliktepe köyünün 3 kilometre ilerisinde bulundu.
Ordu’nun Ulubey ilçesi Durak köyünde Melet Irmağına aracı ile uçan genç kayboldu. Ulubey’in Durak köyünde Fatih Türker kullandığı araçla havanın aşırı yağışlı olması nedeni ile direksiyon hakimiyetini kaybederek Melet Irmağına uçtu. Yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan gençten ümit kesildiği belirtildi
TARIM İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI SU BASTI
Adana’nın Karataş ilçesinde sağanak yağış nedeniyle 236 tarım işçisinin bulunduğu 36 çadır sular altında kaldı. Çadırları ile birlikte eşyaları da yağmur sularına kapılan tarım işçileri, inşaatı süren Karataş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kaymakamlık tarafından hastanenin odalarına yerleştirilen işçilere, giyim ve gıda yardımında bulunuldu.
Siirt’te iki gündür etkili olan yağış dün öğlen şiddetini artırırken, yüksek kesimlerden inen yağmur suları Bahçelievler, Yeni, Evren ve Çal Mahallelerinde çok sayıda ev ve işyerini bastı.
Şanlıurfa Akçakale’de, sel sularının ortasında mahsur kalan engelli Ahmet Karakuş, halat ve şambrelle kurtarıldı. Diyarbakır’da iki gündür aralıkla devam eden yağmur nedeniyle de bazı evleri su bastı. Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan karayolu, aralıksız yağan yağmurdan çökünce ulaşım kısa süre için durdu. (HABER MERKEZİ)

YILIN İLK KARI YAĞDI
Ankara’da önceki gün başlayan yağışlı hava yerini dün sabah kar yağışına bıraktı. Gümüşhane’de de yüksek kesimlere kar yağdı. Sivas’ta ise kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Tokat’ta yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Tokat-Sivas kara yolunda sürücülere zor anlar yaşadı. Karaman’da yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı nedeniyle, Sertavul Geçidi’ni kullanacak sürücüler tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Seydişehir-Antalya kara yolunun 20. kilometresinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bildirildi. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olan Uludağ’da, görüş mesafesi 100 metreye kadar düşüyor.
ÖNCEKİ HABER

SSPE’li hastalar için dayanışma konseri

SONRAKİ HABER

TTB; ‘Aşı olumlu, ancak yetersiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...