03 Kasım 2009 00:00

Emekçiler grev için birleşti

ZONGULDAK’ta KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu emekçileri, 25 Kasım’ta ortak greve gideceklerini duyurdular.

Paylaş

ZONGULDAK’ta KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu emekçileri, 25 Kasım’ta ortak greve gideceklerini duyurdular. Greve destek istemek çiin Madenci Anıtı önünde yapılan eylemde açıklamayı KESK Zonguldak Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız ve Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar okudu.
Hükümetin ekonomiyi halkın taleplerine göre değil sermayenin isteklerine göre yönettiğine dikkat çeken İsmail Yıldız, “Enerji, ulaşım ücretlerine zam üstüne zam yaparak emekçilerin sefaletini her gün arttırıyor. Son günlerde mesai ücretlerine 5 kuruş zam yaparak kamu emekçileriyle alay ediyor” diye konuştu. Hükümetin kamu emekçilerinin toplusözleşme talebine de kulak tıkadığına dikkat çeken Yıldız, kamu emekçilerinin haklarının gasp edilmesine sessiz kalmayacaklarını ve 25 Kasım’da bir günlük uyarı grevi yapacaklarını bildirdi. Yıldız “Birlikte mücadele etmek zorundayız çünkü emekçileri düşman gibi gören emeğe saldıranlar var. Bu saldırılara karşı birlik olmak durumundayız” diye konuştu.
DESTEK İSTEDİLER
Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar da hükümetin büyük sermayenin çıkarı için kamu harcamalarını kıstığını söyledi. “Sermaye üzerindeki vergi yükü her yıl azalırken; başta kamu çalışanları, emekliler ve dar gelirliler ve milletimizin vergi yükü her yıl artmaya devam ediyor” diyen Alemdar, hakların gasp edilmesine ve emekçilerin yoksulluğa mahkum edilmesine karşı Kamu-Sen ve KESK’in güçlerini birleştirerek 25 Kasım’da grev yapacağını söyledi. Alemdar, tüm kamu emekçilerini ve emek örgütlerini bir günlük greve destek olmaya çağırdı. (ZONGULDAK)
ÖNCEKİ HABER

BASK’tan greve destek

SONRAKİ HABER

Karayolları işçileri işyeri toplantısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...