03 Kasım 2009 00:00

BASK’tan greve destek

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, üyelerinin, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım’da gerçekleştirilecek “uyarı grevine” destek vereceğini bildirdi.

Paylaş

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, üyelerinin, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım’da gerçekleştirilecek “uyarı grevine” destek vereceğini bildirdi.
Hükümetin yüzde 2-3 oranındaki zamlarla memur ve emeklide hayal kırıklığı yarattığınıifade eden Akay, memur ve emeklinin çarşı ve pazarın yolunu unuttuğunu, bu kesimlerin insaf sınırlarını zorlayan ekonomi politikaları yüzünden kredi kartı sarmalına girdiğini belirtti.
Akay, “Hükümet, Anayasamızın pek çok maddesini değiştirirken, memurların grev ve toplusözleşme hakkını engelleyen 53, 54 ve 128. maddelerini değiştirmek için hiçbir girişimde bulunmamıştır. Dahası 2006’da Avrupa Sosyal Şartı’nın 5 ve 6. maddelerindeki grev ve toplusözleşme hakkına da çekince koymakta tereddüt etmemiştir” dedi.
Kamu-Sen ve KESK’in 2002’ye kadar pek çok eylemi birlikte gerçekleştirdiğini anımsatan Resul Akay, 24 Temmuz 1999 ve 1 Aralık 2000 Kızılay mitinglerini buna örnek gösterdi. İki konfederasyonun birlikte eylem kararı almasının memur ve emekli kitlesini mutlu ve memnun ettiği Akay, şöyle devam etti: Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, hükümeti ve küresel güçleri mutlu edecek davranışlardan kaçınmalı, 25 Kasımı emek mücadelesi için yeni umudun ve şahlanışın başlangıcı için fırsata dönüştürmelidir. Bu nedenle Kamu-Sen ve KESK yöneticileri 25 Kasım’da sorumluluklarının idrakinde olmalıdır. Çünkü çalışanların ve kamuoyunun gözü iki konfederasyonun üzerinde olacaktır. BASK mensupları, örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde 25 Kasım eylemlerine destek verecektir. BASK, çalışanların haklı ve meşru eylemlerini dün olduğu gibi, bundan sonra da destekleyecektir. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Döner sermaye hakları için iş bıraktılar

SONRAKİ HABER

Emekçiler grev için birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...